Sport

2016.07.13. 18:40

Erdei Madár Zsolt a Dunai Ökölvívó Sportegyesületnél járt

A Dunai Ökölvívó Sportegyesület szerdán a sajtó jelenlétében mutatta be működését, illetve versenyzőit. Az eseményt megtisztelte jelenlétével az ország egyik legismertebb bunyósa, Erdei „Madár” Zsolt korábbi profi világbajnok ökölvívó is.

Gallai Péter

A klub versenyzői, így Oláh Barnabás (b) sem hagyta ki a közös képet a példaképpel, Erdei Zsolttal

Izgatott várakozás előzte meg a Mátyás király körúti edzőbázison a magyar boxlegenda jövetelét, aki megérkezvén ugyanolyan volt, mint ahogyan megismerte az ország: kedves, szerény, gondolatai pedig ugyanúgy nyomot hagynak, mint egykoron az ellenfelekre mért ütései. A vendéget Kovács Richárd , a DÖSE elnöke, Hosszú János és Bánkuti Zsolt elnökségi tag köszöntötte, majd Kovács Richárd ismertette a klub történetét, s azt is, miként alakították, hozták létre az üres helyiségben edzőtermüket. A felújításhoz nagy segítséget kaptak a DVG Zrt. – a cég elnök- vezérigazgatója, Mádai Balázs is jelen volt a találkozón – mellett a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft-től, az önkormányzat anyagi támogatásával pedig eszközöket tudtak vásárolni.

A fiatal egyesület most jutott el oda, hogy legjobb sportolóit szeptemberben már bedobja a mély vízbe. Négy ökölvívó – Oláh Barnabás, Dodó Norbert, Farkas Erik, Kiss Erik – képviseli majd az egyesületet. – Tehetségesnek, tartom őket, akik a fizikai mellett a pszichés terhelést is bírják, mert a boxban utóbbi is nagyon fontos. Éremért, dobogóért megyünk az első versenyekre, hogy felvegyük a kesztyűt az ország legjobbjaival – tette hozzá az elnök. Erdei Zsolt örömét fejezte ki, hogy társadalmi munkában, baráti összefogással és szponzorok segítségével sikerült létrehozni ezt az egyesületet, az pedig külön becsülendő, ha egy önkormányzat így támogatja a sportágat, mint a dunaújvárosi.

– Itt egy olyan csapat fogott össze, akik valamit szeretnének alkotni. Az alkotó tevékenység az életben nagyon fontos, az, hogy valamit hagytam hátra az utókornak. Például azt: behoztam az utcáról azokat a gyerekeket, akik kint kallódnának, vagy drogoznának. Számomra ez a legfontosabb. Nem olimpiai címekről kell beszélni, persze, mindenki az akar lenni, hanem arról, hogy a sportnak milyen nevelő hatása van. Mert az ilyen helyek nélkül lehet nem egy gyerek egyébiránt a börtönben kötne ki. Ezzel szemben megragadnak, s olyan közösségre találnak, ahol jól érzik magukat és egyszerűen eltántorítja őket attól, hogy valami butaságot csináljanak. Amikor fiatal voltam, reggeltől estig én is mentem mint a mérgezett egér, nem igazán tudtam lekötni az energiámat. Erre jó a sport, ha van valakinek fölös energiája, azt lehet hasznosítani, amivel tudást szerzünk meg. A lényeg a boldogság, érezze jól magát mindenki az edzőteremben – fogalmazott a korábbi klasszis, aki maga is boxsulit működtet és edzősködik is.

(Erdei Zsolt hosszabb interjút is adott lapunknak, amit majd később olvashatnak.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!