Sport

2009.09.28. 02:29

A Pálhalma nem kegyelmez

Baracs-Székesfehérvár - A megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában a Baracs hazai pályán mérkőzött a Kápolnásnyékkel, míg a Pálhalma a Dunafém-Maroshegy vendége volt.

Gróf András

Baracs: Tóth N. - Timkó, Antal, Horváth G., Vajda - Klér, Bartók S. (Peredi), Prókai, Auer (Deli) - Szurma, Bódi (Szabó G.). Edző: Horváth Zoltán.

Kápolnásnyék: Hegedűs - Czövek (Dömsödi), Tóth Z., Somogyi, Besser - Nyakas, Kocsis, Belák (Tanárki), Barkóczy - Bobory, Doma. Edző: Salacz Zoltán.

A találkozó elején vezetést szereztek a vendégek. Egy előreívelésre együtt ugrott fel fejelni Bobory egy hazai védővel, a lecsurgó labdát a vendégek támadója huszonöt méterről kapásból lőtte a baracsi kapuba (0-1). Szünetig becsülettel gyűrték egymást a csapatok, de igazi gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Fordulás után följebb tolta védekezését Horváth Zoltán együttese, de egy labdavesztést követően a vendégek növelték az előnyüket. Igaz, Doma nagy lesről indulva lőtt tizenhat méterről a hálóba (0-2). A hajrában azonban a hazaiak cserecsatára, Szabó Gábor kétszer is eredményes volt. Először egyéni játék után lőtt a bal felsőbe (1-2), majd a 90. prcben Vajda beadását becsúszva lőtte a rövid sarokba (2-2). Ennél a találatnál a vendégek reklamáltak lest.

Dunafém-Maroshegy -Dunaújváros-Pálhalma 2-4 (1-3)

Székesfehérvár, 200 néző.

Dunafém-Maroshegy: Szmilek M. - Mezővári A., Juhász, Kiss R., Balogh Z. (Szabó M.) - Dánfi, Gelencsér, Patócs (Király), Dénes - Molnár (Szmilek D., Vas. Edző: Mezővári József.

Pálhalma: Vörös - Szabó G., Salamon, Sztanó, Papp (Rompos) - Cséza (Bozó), Dudás - Bartha (Szili), Balaskó, Kóczián - Tóth. Edző: Nagy Zoltán.

A hazaiak csupán egyetlen támadóval álltak fel a mérkőzés kezdetén. Ez a biztonsági taktika sem vezetett eredményre, hiszen Balaskó az első negyedóra végén megszerezte a vezetést (0-1). Sztanó tizenegyesből növelte az előnyt a 30. percben (0-2). A szünet előtt Juhász szépített (1-2), amire Kóczián egy perc múlva válaszolt (1-3).

A második félidőben Balaskó Iván szerzett újabb gólt (1-4). A hazaiak a hajrában Király révén szépíteni tudtak (2-4).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!