Így nyertünk az olaszok ellen

2018.07.24. 21:24

A női vízilabda-válogatott szerdán a hollandokkal játszik

Emlékezetes meccsen lépett tovább az olaszok ellen a Bíró Attila által kormányzott magyar női vízilabda-válogatott az Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Örömkönnyek és értékelés.

Szabó Szabolcs

Barcelona, 2018. július 23. A gyõztes magyar csapat a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság nõi tornáján a negyeddöntõbe jutásért játszott Magyarország - Olaszország mérkõzés után 2018. július 23-án. Elõdöntõs a címvédõ magyar nõi válogatott, miután 10-9-re legyõzte az olasz csapatot. MTI Fotó: Illyés Tibor

A meccs hajrájában a lelátóra száműzött Bíró Attila szövetségi kapitány így értékelt az mvlsz.hu világhálós oldalon:

– Nem volt könnyű átélni. Az zavart, hogy olyan helyzetekben kaptunk olyan ítéleteket, amelyekre persze fejben felkészültem, felkészítettem a csapatot, ugyanakkor néha azért már túlzásokba estek, gondolok itt a 7-1-es kontramutatóra, vagy a kiállítások számára. Nehezen emésztem meg, de persze közben nagyon örülök, hogy ennek ellenére nyerni tudtunk, ami a csapatnak nagy lökést adhat a későbbiekre. Az oroszok ellen is nyertünk, de bár annak a meccsnek a tétje közel sem volt ilyen nagy. Ilyen szintű tétmeccset rég nyertünk, ami a csapat jövője, az épülés szempontjából lehet sorsdöntő – akár már a szerdára is gondolva. (Szerdán 17 órától a Hollandok ellen játszik az elődöntőben a magyar csapat.)

Barcelona, 2018. július 23.
A gyõztes magyar csapat a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság nõi tornáján a negyeddöntõbe jutásért játszott Magyarország – Olaszország mérkõzés után 2018. július 23-án. Elõdöntõs a címvédõ magyar nõi válogatott, miután 10-9-re legyõzte az olasz csapatot.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

 

A bajnoki szezon után a Dunaújvárosból Egerbe igazoló Szilágyi Dorottya így látta: – Az ugrott be, hogy milyen rossz érzés volt tavaly, hogy nem jutottunk be a világbajnokságon a négy közé. Nem akartam ezt újra átélni, ezért én is a maradék energiámat mozgósítottam. Miként a csapat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában