Sport

2017.09.03. 17:35

A női junior vízilabda-válogatott Japán ellen győzött

VOLOSZ Vasárnap sikerrel mutatkozott be a több dunaújvárosi játékost is soraiban tudó magyar női U20-as csapat a junior vízilabda-világbajnokságon.

Gallai Péter

A görögországi torna előtt Faragó Tamás, aki a női szakág teljes utánpótlásáért felelős, beszélt az erőviszonyokról a szövetség honlapjának adott interjújában.

- Finoman fogalmazva nem lesz egyszerű dolgunk Elég csak azt hangsúlyozni, hogy az egyetlen nehéz csoportba kaptunk besorolást, ahonnan még a továbbjutás sem egyszerű mutatvány. Az oroszok és a hollandok ereje talán közismert, de Japán sem lebecsülendő, sőt felnőtt válogatott játékosokkal állnak ki, és látható, egyre jobban, a hazai olimpiára nagyon készülnek. Ez a korosztály sem teljes, a csapat kétharmada fiatalabb.

A martfűi tornán második helyen záró, az ausztrálokkal közösen készülő együttesről, valamint a várakozásokról a világbajnokságon meccselő BVSC vezetőedző, Petrovics Mátyás így nyilatkozott:

A magyar együttes a felnőtt válogatottakkal kiálló Japán ellen sikerrel kezdett Fotó: MVLSZ

- Mentálisan nagyon együtt van a csapat, fizikálisan sincsenek gondjai, avagy a felkészülést becsülettel elvégeztük. A tavalyi szereplés miatt a negyedik kalapból húztak bennünket, és kerültünk ezzel ebbe a kegyetlen nehéz csoportba. Nagy vízválasztó lesz az első, vasárnapi meccs: reggel 9-kor a cseppet sem gyenge, felnőtt válogatottakkal kiálló Japán ellen nagyon észnél kell majd lenni, hiszen azt a találkozót feltétlen meg kell nyerni! Ennél előbbre nem is szeretnék nézni, lépésről lépésre haladnánk.

Szerencsére az első, kulcsfontosságú lépést sikerrel megtette a csapat, amelyben három játékos képviseli a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics együttesét: Vályi Vanda, Mchunu Hlengiwe és Brezovszki Gerda. A kerettagságot pedig még klubtársukként harcolta ki Huszti Dóra, aki ősztől a Ferencvárosban szerepel.

Magyarország - Japán
12-11 (2-3, 2-2, 4-3, 4-3)

Magyarország: Lekrinszki, Maczkó (kapusok), Brezovszki, Koncz, Hertzka 2, Vályi V. 1, Varga, Kiss, Kuna 5, Hlengiwe 2, Huszti D. 1, Tóth, Farkas 1.Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

Ma Hollandia, kedden pedig Oroszország lesz a mieink ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!