Sport

2017.03.09. 16:01

A nagylányok szeretett sportága

Dunaújváros - A vasárnapi, második U10-es jégkorong gyerek-világbajnokságon csak elsőre volt meglepetés számunkra, hogy a jégen lévő sorokban lányokat is találtunk. Ez így természetes, hiszen a magyar női válogatott sikerei mellett a szemünk előtt az újvárosi Angels NJSE is eredményesen dolgozik.

Balogh Tamás

Portik Ágnessel és Herku Mónikával, a dunaújvárosi csapat tagjaival e remek eseményen beszélgettünk, a jégcsarnokban.

- Már hatévesen korcsolyáztam, de a jégkoronggal csak tizenévesen, szurkolóként ismerkedtem meg. Csapatunk 2000-ben alakult, azóta tanulom és űzöm ezt a sportot. Minden csapatjáték olyan, ami pozitív irányban befolyásol bennünket. Egymásért küzdeni, győzni akarni, a fájdalmat elviselni és kitartani céljaink mellett, ezek az élet más területein is hasznosítható dolgok.

Portik Ágnes (balra) és Herku Mónika is ezt a sportágat űzi
Fotó: Balogh Tamás

A kicsik játékát nézve már rajtuk is látszanak ezen értékek. Nagyon megszerettem ezt a sportágat, és ha már nem is játszok meccseket, edzésekre lejárok majd, sőt, szívesen foglalkoznék a picikkel a hokipályán - mondta Herku Mónika.

Portik Ágnes: - Amikor egy ilyen pici lány áll bele egy hokimeccsbe, bízom benne, hogy baj nélkül megússza. Persze véletlenek vannak, de a mai szerelések és a felkészülés nagyon sokat számítanak.

Attól függetlenül, hogy a hokit férfias sportnak tartják, de lányok is nyugodtan űzhetik. Sokféle szakágat kipróbáltam már, de a keménysége miatt ez áll hozzám a legközelebb, hátvédként nincs is más lehetőségem. Nagyon szeretek játszani, jól döntöttem, imádtam minden percét. Megérte kijönni erre az eseményre, mert jól szervezett és felnőtt fejjel is remek a hangulata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!