Sport

2017.04.25. 18:25

Jótékonysági székely-magyar hokigála Dunaújvárosban

DUNAÚJVÁROS Május elsején rendezik meg a negyedik Székelyföld - Magyarország válogatott jégkorong-mérkőzést. A házigazda ezúttal Dunaújváros lesz. A jégcsarnoki programok a kapunyitással 16 órakor kezdődnek, a találkozó 18 órakor.

Agárdy Csaba

A mérkőzés egyik szervezője Ladányi Balázs, a dunaújvárosi jégkorong egyik legendája. Vele beszélgettünk a gála kapcsán.

- A csapatok összeállítása már kialakult, de változások még lehetnek. A magyar együttest Vargyas László, Horváth András és én szerveztem, a székelyt pedig Becze Tihamér. Nehéz összeállítani a csapatokat, mert mindenkinek más a programja, és persze minden igényt kielégíteni sem lehet. Úgy próbáltuk a kereteket kialakítani, hogy aktív és egykori játékosokat is láthasson a közönség. Az lényeges szempont, hogy olyanok korcsolyázzanak jégre, akikre leginkább kíváncsiak a szurkolók. De van olyan is, aki annyira szeretett volna játszani, hogy nem utasíthattuk el. Az egykori miskolci hokis, Tardi Attila az Egyesült Államokban él, már tavaly Gyergyószentmiklósra is elutazott, a közelmúltban itthon volt, megtudta, hogy lesz ez a meccs, és nagyon érdekelte. Néhány napja vissza kellett utaznia Amerikába, de május elsején ismét itt lesz. Egy ilyen ember, aki már második éve hajlandó ennyit repülni a találkozóért, annak helye van a csapatban. De itthon lesz két egykori Dunaferr-játékos is: Kozma Zoltán Kínában, amíg Kővágó Kristóf Malajziában edzősködik, onnan jönnek haza a gálára.

Ladányi Balázs tavaly a Dunaferr-Fradi jubileumi gálamérkőzésen is játszott, és a tervek szerint a hétfői meccsen is a jégre lép
Fotó: Zsedrovits Enikő


Sajnos Ladányi Balázs is azok közé a hokisok közé tartozik, akik Dunaújvárosban nevelkedtek, sikeres karriert futottak be, de tudásukat nem az Acélbikáknál kamatoztatják.

- Amikor 2013-ban visszatértem Olaszországból Dunaújvárosba, akkor úgy gondoltam, itt maradok végleg, itt fejezem be a pályafutásomat. Sajnos nem volt rám szükség, így Debrecenbe kerültem, ahol végül is abbahagytam a jégkorongot, és gyerekekkel kezdtem el foglalkozni. Most a Vasasnál vagyok szakmai igazgató, és a junior csapat edzője. Itt együtt dolgozom a dunaújvárosi társaim közül Peterdi Imrével, valamint Horváth Andrással.

Ön szerint mi az oka annak, hogy az egykori dunaújvárosi válogatottak közül senki sem ténykedik a városban, viszont mindenhol örömmel fogadják önöket.

- Szívesen dolgoznánk Dunaújvárosban, a szíve mindenkinek ide húz, de biztos nem véletlen, hogy nincs ránk szükség. Én kimondottan örömmel jöttem haza, de úgy látom, jelenleg Dunaújvárosban nem becsülik meg az értékeket.

A Vasasnál viszont nagy tervek vannak. A szakosztályelnök, Szuper Levente nemrég kijelentette, szeptemberben MOL ligás csapatuk lesz. Miként állnak ezen a téren?

- Komolyan gondolja a vezetés, hogy a következő MOL Ligának mi is a tagja leszünk, de azért ez nem olyan egyszerű. Ötven százalék esélyt adok, hogy ott leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!