Sport

2017.02.16. 20:35

Az Acélbikák magabiztosan nyertek hazai pályán az UTE ellen

Dunaújváros - Igazi rájátszás-hangulatú mérkőzésen csapott össze a MOL Liga negyeddöntőjében immár másodszor a Dunaújvárosi Acélbikák és az UTE. A Bikák esélyt sem adtak: 4-2-re verték az Újpestet.

Kovács Anita

DAB - UTE 4-2 (1-0, 2-0, 1-2)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 800 néző. Vezette: Haszonits, Mayer, Kis-Király, Soltész.

DAB: Duschek - Hruby, Ölander, Azari (1), Cseter (2), Dansereau 2 - Hudec, Ladygin (1), Kaskov (1), Borbás, Becze 1 - Hüffner (1), Lencsés, Léránt (1), Nagy M., Németh P. 1 - Magosi E. (1), Lévai, Odnoga, Tanka, Török. Edző: Heikki Mälkiä.

UTE: Sila - Huba (1), Kiss D., Turbucz, Dömötör, Dósa - Nagy N. 1, Hegyi Á., Tóth G., Pápa, Nemes - Nagy R., Kovács A., Sikorcin, Frolik, Benk 1 - Virág T., Gröschl (1), Ropret (1), Csanyi, Hebar. Edző: Szilassy Zoltán.

A mérkőzés úgy kezdődött, mint két nappal ezelőtt Újpesten, csak ellenkező előjellel. Akkor az UTE szorította be az első percekben a DAB-ot, a 3. percben emberelőnybe is került. Most az Acélbikák voltak kezdeményezők, és három perc után ők kerültek előnybe. Itt jött az újdonság, mivel akkor a lilák kihagyták az előnyt, viszont Becze révén a dunaújvárosiak megszerezték a vezetést.

Fotó: Ady Géza

Az első harmadban végig feszültek voltak a játékosok, ez leginkább a kapuk előtti torzsalkodásokban, kisebb-nagyobb pofonokban testesült meg. Volt is forgalom a büntetőpadokon, bár többször senki nem értette, hogy miért büntettek a játékvezetők. Az első húsz percben - sőt, később is - úgy tűnt, hogy számukra ez a fesztült hangulatú, playoff mérkőzés meghaladja a tudásukat.

A játékosok szerencsére leginkább a feladatukra, a jégkorongozásra koncentráltak. Nagyon hajtós, kemény mérkőzést láthattunk az első húsz percben, mindkét oldalon kialakultak nagy helyzetek, de mindkét kapus remekelt a mérkőzésnek ebben az időszakában. A második harmad is jól indult a DAB számára, a 23. és a 24. perc között két gólt is szerzett - előbb Németh Péter, majd az aranysisakos Keegan Dansereau volt eredményes. A népes dunaújvárosi szurkolósereg talán egy kicsit ekkor fellélegzett. Ettől függetlenül a mérkőzés egésze alatt szűnni nem akart a szurkolók buzdítása, ami hamisítatlan playoff hangulatot teremtett.

Az Acélbikák pedig elszántan, fegyelmezett játékkal hálálták meg a drukkerek biztatását. Az UTE pedig úgy tűnt, végképp kifogyott az ötletekből, nem találták a hazaiak játéka ellen az ellenszert. Igaz, hogy többet birtokolták a korongot, mint a dunaújvárosiak, de a Bikák nagyon masszívan védekeztek, Duschek ismét remekelt a kapuban, így hiába támadtak többet a vendégek, a piros-fehér hívek nyugodtan nézhették a találkozót, mert csapatuk magabiztosan tartotta előnyét.

Az 51. percben Dansereau - talán feldobva a díjától - ismét betalált a hálóba, és ekkor már 4-0-ra vezetett a DAB. Csakhogy egy playoff találkozó azért playoff találkozó, mert a mérkőzés lefújásáig egyetlenegy játékos sem engedhet ki. Az Újpest mindent megpróbált, két gólt szerzett is, de a szemtanúk bizonyíthatják: sima hazai győzelem született.

Fontos! Változott az UTE-DAB szombati mérkőzésének kezdési időpontja. Az előzetesen 18.30-ra kiírt találkozó 19 órakor kezdődik a Megyeri úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!