Sport

2016.05.31. 18:30

A mérkőzés egészét tekintve megérdemelten nyert a Rába ETO

Dunaújváros - A 2015/2016. futsal NB I felsőházi rájátszásának csúcsrangadóját rendezték kedden a Dunaújváros Sportcsarnok küzdőterén. Az ezüstéremre pályázó Dunaferr-DF-Renalpin FC együttesének ellenfele a listavezető Rába ETO gárdája volt.

Gróf András

Dunaferr-DF-Renalpin - Rába ETO 2-5 (0-2)

Dunaújváros Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Farkas Balázs, Zimonyi Péter (Gál Péter).

Dunaferr-DF-Renalpin: Reveland - Hosszú Á., Klacsák, Horváth N., Varga Cs. Csere: Hegedűs (kapus), Schrancz B., Aradi, Ivacs, Fridrich, Gorjánácz, Nagy A., Horváth Sz., Szabó G. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Rába ETO: Tóth Gy. - Solano, Juan Ramon, Constantino, Drahovsky. Csere: Matkovics (kapus), Harnisch, Jaison, Seidler, Rick, Amrani, Sáhó, Jakatics, Alasztics. Vezetőedző: Illa Sole Jordi.

Enyhe vendég fölénnyel kezdődött a találkozó, a hazaiak elsősorban a gyors kontrákra építettek. A listavezető győriek a tizenharmadik percben szerezték meg a vezetést. Egy távoli lövésbe piszkált bele Solano, majd a Revelandról kipattanót közelről az újvárosi kapuba tuszkolta (0-1). A középkezdést követően Horváth Norbert azonnal egyenlíthetett volna, de Tóth Gyula lábbal hárított. Az első játékrész vége előtt egy perccel növelte előnyét a győri alakulat. Egy gyors akció végén Harnisch közelről talált a kapuba. A lefújás előtt Hosszú Ádám szépíthetett volna, de kimaradt a lehetőség. A fordulást követően Varga Csaba lövése a kapufáról vágódott mellé. A huszonötödik percben egy életerős lövéssel ismét Harnisch vette be az újvárosiak kapuját (0-3). Egy perccel később Varga Csaba szerzett labdát, és Tóth Gyula lábai között a hálóba lőtt (1-3). A folytatásban két Revelend bravúr tartotta életben az újvárosi reményeket. A harminckettedik percben azonban Constantino betalált (1-4). Ezt követően Fehér Zsolt időt kért, ami után jött is a szépítő találat. Hosszú Ádám bombájánál volt tehetetlen a vendégek hálóőre (2-4). Az utolsó percben Drahovsky állította be a végeredményt (2-5). A Rába ETO ezzel a sikerrel bebiztosította a bajnoki címét, míg a dunaújvárosi együttesnek jelen állás szerint még egy győzelem még szükséges az ezüstéremhez.

A nyolcadik forduló másik két eredménye: FC Veszprém - Swietelsky Haladás-VSE 3-6, Nyírgyulaj KSE - MVFC-Berettyóújfalu 2-3

A felsőház állása a nyolcadik fordulót követően: 1. Rába ETO 31 pont, 2. Dunaferr-DF-Renalpin FC 21 pont, 3. Swietelsky-Haladás VSE 17 pont, 4. MVFC-Berettyóújfalu 15 pont, 5. FC Veszprém 4 pont, 6. Nyírgyulaj KSE 3 pont.

A kilencedik fordulót pénteken rendezik, amikor a következő párosításban lépnek majd pályára a csapatok: Rába ETO - Nyírgyulaj KSE, FC Veszprém - Dunaferr-DF-Renalpin FC, Swietelsky-Haladás VSE - MVFC-Berettyóújfalu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!