Fájó vereség

2019.08.05. 21:26

A második félidőben fordított az Iváncsa

Az NB III közép csoportjának nyitó fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata vasárnap este hazai pályán vereséget szenvedett az Iváncsa KSE együttesétől.

Gróf András

20190804 Dunaújváros Pálhalma Sport Egyesület- Iváncsa labdarúgó mérkőzés Dunaújváros stadion Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Sajnos, a találkozó végül nem úgy alakult, ahogyan azt a hazaiak előzetesen eltervezték.

Dunaújváros PASE–Iváncsa KSE 1-2 (1-0)

Dunaújváros Stadion, 800 néző. Vezette: Maml Zoltán (Kis Z., Tinnyei).

Dunaújváros PASE: Pokorni – Puskás G., Csendes, Kis B., Horváth K., Busa (Hompót D. a 74. p.), Dorogi R., Kovács B., Barna Zs., Beszterczei, Szepessy R. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Iváncsa KSE: Prokop – Varga B., Madarász, Aradi, Pribék P., Fekecs, Szellák S., Pintér B. (Hujber a 46. p.), Cseszneki, Király B. (Killer M. a 72. p.), Balogh L. (Nyul a 82. p.). Vezetőedző: Domján Attila.

A hazaiak csapatkapitánya, Szepessy Róbert helyzetben – az első játékrészben számos lehetőséget elpuskázott a DPASE
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

Az első félidőben többnyire a hazaiak irányították a játékot, és a harmincegyedik percben meg is szerezték a vezető találatot. Kovács Barnabás sarokrúgását követően Kis Balázs fejelte kapu felé a labdát, amit az ötösről Csendes Péter lőtt a hálóba (1-0). A fordulást követően egy egészen más meccset láttunk. A vendégek végig fölényben voltak, és nem érdemtelenül fordítottak.

A hatvanharmadik percben Balogh László közelről bólintott a kapuba (1-1), majd a hetvenötödik percben fejjel ismét ő volt eredményes (1-2).

Lőrincz Emil: – Az első fél­időben mindenféle szempontból rendben voltunk. A szünetben megbeszéltük, hogy egy centivel sem fogunk hátrébb futballozni. Jelen pillanatban nem tudom az okát, hogy ennek ellenére miért álltunk így vissza, miért lettünk ennyire passzívak. Ebben a játékrészben nem tudtuk megoldani Balogh semlegesítését, aki négy ziccerből szerzett két gólt.

Domján Attila:

– Az első félidőben elsősorban a biztonságra törekedtünk. Bosszantó, hogy olyan szituációt követően kaptunk gólt, amire készültünk. A szünet után szerkezetet váltottunk, Hujbert szinte második éket játszott. Kockáztattunk, ami ezúttal bejött.

A Dunaújvárosi PASE tehát vereséggel kezdte az idényt, Lőrincz Emil gárdája a 2. fordulóban augusztus 11-én, vasárnap délután Csepelen a Kelen SC vendégeként javíthat majd.

Az Iváncsa pedig hazai közönsége előtt is bemutatkozhat, Domján Attila csapata a Monort fogadja vasárnap 17 órától.

Az első forduló további eredményei: FC Dabas–Kelen SC 1-1, Dunaharaszti MTK–Szentlőrinc SE 1-1, Pécsi MFC–Szekszárdi UFC 4-0, ­THSE-Szabadkikötő–HR-RENT Kozármisleny 1-0, Budapest Honvéd-MFA II–Taksony SE 0-3, Kecskeméti TE–Dabas-Gyón FC 2-0, Monor–Rákosmente KSE 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában