Sport

2012.03.31. 19:36

A lelkes Paks lenyomta az Albát

A Paks csapatában a két meghatározó amerikai le sem vetkőzött, állítólag sérülés miatt. Többen bosszankodtak a paksi szurkolók közül emiatt. Tehát leegyszerűsítve a dolgot, "edzőmeccs" várt a két legénységre. A hazaiaknál csak magyarok voltak a kezdőcsapatban, a fehérváriaknál El-Amin képviselte a külföldi játékokeretet.

Silye Sándor

Paksi Atomerőmű-Albacomp Fehérvár 71-66 (14-13, 19-23, 16-11, 22-19)

Paks, 1300 néző, vezette: Cziffra, Pálla, Török.

Paks: Kovács Á. 4, Vojvoda 4, KÖRTÉLYESI 28/9, Morgen 18/6, Tóth Á. 6, csere: Kámán 4, Frost 7, vezetőedző: Enrique Gutiérezz Garcia.

Albacomp: Simon 11/3, El-Amin 13/3, Bódi 3/3, Hendlein 7/3, Keller 9, csere: Juhos 2, Holis 4, CHISM 14/3, Supola 3/3, vezetőedző: Braniszlav Dzunics, edző: Matus Gábor.

A 3. perc közepéig kellett várni az első találatra, El-Amin süllyesztett el egy triplát.

A vendégek az első percekben elképesztő módon hibázták el a ziccerek sokaságát, fellelkesítve a Duna-parti nézőket. Gólszegény volt az első 10 perc, a folytatásban aztán beindultak a játszók, hullottak a pontok jó kedvvel, bőséggel. A paksiaknál Morgennél volt az Atom-töltet, míg a vendégeknél mindenki "hozzászólt" a játékhoz. Felváltva vezettek a csapatok, hol itt, hol ott volt az előny. A fehérváriaknál bejött minden amerikai a kispadról, de a Paks tartotta magát. A nagyszünetre egy labdányi örömmel a fehérváriak mehettek pihenőre. Kevés pont esett az első 20 percben (33-36), ennek ellenére a védekezésben hibákat láthattunk mindkét oldalon.

Térfélcsere után ugyan az albacomposok találtak be először, de utána majd 4 percig "csendben" voltak, így 6-0-al fordított az ASE, Morgen mellett Körtélyesi is jól beállította az irányzékot, szórt is rendesen. Az Albacomp Fehérvár legénysége 5 perc játék alatt 3 pontot tudott gyűjteni, ez pedig kevés. Láthatóan nem pörgött fel a társaság, pedig a két Williams hiánya komoly előnyt jelenthetett volna számukra.

Igaz, a lehetőséget kapott paksiak lelkesen tették a dolgukat, lendületesebben, jobban játszott az Atomerőmű. Mire felocsúdhattak volna a Fejérből jöttek, A Duna-partiaknak már 8 volt. Hej, de kellett Supola triplája, Chism duplája. A záró szakasz 2 pontos Paks vezetéssel kezdődött, kíváncsian várta a Fehérvárról érkezett sokaság, összekapja-e magát az Alba. Percekig úgy tűnt, hogy nem, a lelkesedés többet jelentett. De 7-0-ás menet után újra előny volt az Albacompnál, tudják-e fokozni ezt, vagy megint visszaesnek? Izgalmas volt a véghajrá, a gyengélkedő Hollis hibázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!