Sport

2016.07.01. 18:35

A vasárnapi triatlonversenyre négyszáz versenyzőt várnak

Dunaújváros - Vasárnap immáron harmadik alkalommal jelentkezik a helyi triatlon próba. Országos elismertség, neves versenyzők sora.

Mint arról korábban már beszámoltunk tavaly nyáron még az országos szaksajtó is elismeréssel beszélt a dunaújvárosi versenyről, amelynek szervezői elhatározták: a fokozatos építkezés jegyében idén is egy komoly szintlépésre vállalkoznak.

Mindez vélhetően sikerül is majd számukra, ám ezen előrelépésből főként a most vasárnap jelentkező triatlon verseny résztvevői és a szurkolók is profitálnak majd.

A seregszemlére közel négyszáz versenyzőt várnak. A sportág számos hazai menője jelezte, itt lesz az erőpróbán, valamint számos neves hazai egyesület is kiemelt kihívásként tekint az újvárosi erőpróbára.

Az már a tavaly nyári seregszemlén is kitűnt, hogy a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a minél tökéletesebb feltételek és körülmények biztosítására. Ez idén sem lesz másként, sőt, merítve az utóbbi évek tapasztalataiból vasárnap számos pozitív újdonság is várja majd a résztvevőket. Idén év elején megalakult a helyi triatlon egyesület, amely a hónap közepén külön pályabejárásra várta az érdeklődő sportolókat.

Az alsó Duna-parton a hazai triatlon sport egyik emblematikus alakja, Bartos Dávid szolgált tanácsadással a felkészülést és a versenyzést illetően. A tavalyi kínálathoz hasonlóan vasárnap egy félmaraton is színesíti majd a programot.

A pálya már épül, vasárnap reggel hét órakor pedig kezdődik a helyi triatlonünnep, amelyre érdemes lesz kilátogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!