Sport

2017.02.17. 16:05

Két győzelemre van szüksége a Dunaferr SE csapatának a célja eléréséhez

A férfi röplabda első osztály felsőházi rájátszásának első körét rendezik szombton. A Dunaferr Sportegyesület csapata az Openhouse Szolnoki Főiskola RKSI gárdájának otthonában kezdi meg az egyik fél két győzelméig tartó páros küzdelmet.

Gróf András

A 2016/2017. évi bajnokság alapszakaszát követően az első két helyen végzett együttes, a Fino Kaposvár és a VRC Kazincbarcika automatikusan bekerült a legjobb négy közé, amíg az őket követő négy gárda két párban harcolhat a további két pozícióért. Az egyik ágon a Pénzügyőr SE és a HÉP-Kecskeméti RC küzd meg a továbbjutásért, amíg a másik párban a dunaújvárosiak csatáznak a Szolnokkal. A szolnokiak az alapszakaszt a negyedik helyen zárták, csupán egy győzelemmel szereztek többet, mint az újvárosi alakulat. A Dunaferr SE számára azért lett volna kedvezőbb, ha ők végeznek a negyedik pozícióban, mert akkor hazai környezetben kezdhették volna a párharcot.

Gebhardt Norbert az újvárosi gárda meghatározó játékosa Fotó: Zsedrovits Enikő

A dunaújvárosiak vezetőedzője, Tomanóczy Tibor természetesen bízik a játékosaiban, annak ellenére, hogy a papírforma nem a piros-fehér együttes sikerét ígéri.

- A rájátszásra történő felkészülésünk megfelelő ütemben zajlott, így bizakodva várom a Szolnok elleni mérkőzéseket. Ellenfelünk nagyszerű időszakban van, hiszen megnyerték a Magyar Kupát. Biztosan nekünk fognak esni, ezért nyugodtnak, türelmesnek kell lennünk. Koncentráltan kell majd játszanunk, és az ő hibáikat ki kell tudnunk használni ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Jelen állás szerint bravúr lenne a szolnokiak legyőzése, de bízom a fiúkban, akik a pályán bizonyítják majd tudásukat. Erőt kell meríteni abból, hogy az alapszakasz első felében bravúros győzelmeket arattunk az esélyesebb csapatok ellen.

A Tiszaligeti Sportcsarnokban 18 órakor kezdődő találkozó játékvezetői Ujházi Mónika és Tillmann Gyula lesznek.

A második találkozót kedden 18 órakor rendezik majd a Dunaújváros Sportcsarnokban. Amennyiben szükség lesz harmadik összecsapásra, azt február 24-én 19 órakor Szolnokon játsszák majd le a csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!