Sport

2017.02.20. 18:10

A kupán tíz csapat és egy szlovák gárda indult

Dunaújváros - Megrendezték az év első búvárversenyét, a Maarsk Kupát, amelyen a Búvársuli SE is részt vett, és tíz csapat között a harmadik helyen végzett. A résztvevők száma százharminc volt, és egy szlovák csapat is indult a versenyen.

Jankó Árpád

Ez a viadal azért is érdekes volt, mert a búvársportban megtörtént szabálymódosítás szerint zajlott. Ilyen volt például az a rendelkezés, miszerint eltörölték az úszóruházat használatát, vagyis csak fürdőruhában, úszódresszben lehet ezután már úszni. Ennek a szabálynak is egy próbaversenye volt ez a kupa a cápa korosztálytól (8-9 évesek) egészen a seniorokig. Régen, talán húsz évvel ezelőtt még lehetett versenyezni a tizenöt méteres számban is, most ezt visszahozták, s nagyon népszerű lett. Egy-egy futamban négy gyerek, fiú, lány indult, összesen ötvenen. A versenyen az első helyezettek különdíjat, egy sportkarórát is kaptak jutalmul.

Gurisatti Róbert és Gurisatti Róbertné - közöttük a Búvársuli SE boldog versenyzői

A versenyen Gurisatti Róbert négy aranyérmet szerzett. A cápa lányok kategóriájában Németh Nóra három ezüstöt és egy aranyat nyert. A senior férfiak mezőnyében a következő eredmény született: Montvai Tamás két arany, Maczula Zoltán két ezüst, Gábris Lajos két bronz, Gurisatti Róbertné két arany. Az ifjúsági fiúknál Sebestyén Ferenc egy bornzérmet, egy aranyat és egy ezüstérmet szerzett. Első helyen végzett a dunaújvárosi senior váltó is (Montvai, Maczula, Gurisatti R., Gurisatti Róbertné). Ifjúsági kategóriában még Rendes Linda szerzett egy bronzérmet.

Az ifjúsági mix váltó (két fiú, két lány) harmadik helyen végzett (Sebestyén Ferenc, Rendes Linda, Szőke Zoltán, Kövesdi Csenge). Lehetett örülni még a gyerek, lányváltónak a négyszer ötven méter pillangón elért harmadik helyének is. (Németh Nóra, Aszlajov Dorottya, Bors Luca, Kövesdi Csenge). A gyerek fiúváltó szintén bronzérmet kapott (Gurisatti Róbert, Kálmán Gábor, Aszlajov Attila, Csepecz Zsolt).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!