Horváth Benedek vasárnap még a vb-n volt

2019.08.06. 20:00

A körülményekhez képest nem rossz az eredmény

Vasárnap fejeződött be Romániában a kajak-kenu ifjúsági és U20-as világbajnokság. A magyar csapat tagja volt a Rácalmás SE kenusa, Horváth Benedek is, aki egy ötödik és egy hetedik helyet szerzett.

Agárdy Csaba

C-2 1000 méteren a dunaharaszti Besenyei Ádámmal párosban hetedikként végeztek, 500 méteren négyesben pedig ötödikként fejezte be a világbajnokságot. Társai itt a paksi Hodován Dávid, Besenyei Ádám és a szintén paksi, de dunaújvárosi nevelésű Kollár Krisztián volt.

Horváth Benedeket hazaérkezése után kértük egy rövid értékelésre: – A körülményekhez képest jól szerepeltünk, ugyanis Besenyei Ádám végig sérülten versenyzett, szinte emelni sem tudta a karját, valószínűleg meg kell műteni, én pedig szerintem egy kicsit túledzettem magam.

Balról jobbra a C-4 500 méteres magyar csapat: Horváth Benedek, Hodován Dávid, Besenyei Ádám, Kollár Krisztián
Fotó: amatőr felvétel

 

– A világbajnokság előtt érmes helyezésben is gondolkodott, nem csalódott, hogy nem sikerült?

– Nem, kihoztuk magunkból a maximumot, most ennyire voltunk képesek.

– Sok pihenésre nincs idejük, hiszen csütörtökön Sukorón kezdődik a serdülő ifjúsági és az U23-as országos bajnokság. Négy számban is indul, mit vár magától?

– Az egyéni számokban, 200, 500, 1000 és 4000 méteren állok rajthoz, csapathajóban ezúttal nem. Sok idő nem volt a felkészülésre, hiszen vasárnap még a világbajnokságon versenyeztem. Emiatt túl nagy elvárásaim nincsenek, megpróbálom kihozni magamból a maximumot, az­után majd kiderül, ez mire lesz elegendő.

Rácalmási siker

A rácalmásiak a múlt héten a gyerek korosztályban is versenyeztek, méghozzá az országos bajnokságon. A viadal előtt Antal Iván tanítványai Dömsödön egyhetes felkészítőn vettek részt, ami meghozta az eredményét. Kenu kettesben (2000 m) Nagy Roland és Poszpischil Lőrinc 2. lett, kenu négyesben (2000 m) Lampert Olivér, Osvai Gergő, Géró Dominik, Somogyi Örs szintén 2-ként végzett. Kenu kettesben (2000 m) Dombóvári Balázs, Kuczka Dávid 9. lett, kajak egyesben Poszpischil Luca ­18.-ként végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában