A MAGYAR TENISZRŐL

2019.02.05. 14:28

A Körmöczy, Asbóth és Gulyás család közleménye

Alulírottak sajnálattal és szomorúan értesültünk több sajtóorgánumban a közelmúltban megjelent, a magyar tenisz korábbi nemzetközi és hazai bajnokait, nagyságait, halhatatlanjait ért megalázó és pályafutásukat semmibe vevő információkról. Nevezetesen azon kijelentésről, miszerint a magyar teniszsport kizárólag 1996-ban egy alkalommal és ezt követően csupán az idei Ausztrál Open-en tudott színmagyar vegyes párost kiállítani.

Országos Sajtószolgálat

Mint Körmöczy Zsuzsa, Asbóth József és Gulyás István vagyis Magyarország eddigi Grand Slam bajnokai és döntőseinek családjai, sporthagyatékainak képviselői ezúton fejezzük ki felháborodásunkat a félrevezető állítások kapcsán. Egyúttal szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarország 1938 óta indít vegyes párosokat Grand Slam tornákon. Akkor Wimbledonban Paksy Margit és Szigeti Ottó képviselte a nemzeti színeket. A Roland Garros-on 1939 óta volt jelen magyar vegyes páros, és 1947-ben Körmöczy Zsuzsa és Asbóth József (hazánk máig egyetlen egyéni Grand Slam bajnokai) mai napig a magyar teniszsport legnagyobb vegyes páros sikerét elérve elődöntőt játszott és bronzérmes helyezést ért el! Körmöczy Zsuzsa 5 különböző vegyes páros tagjaként szerepelt – Asbóth József, Stolpa-Ádám András, Fehér Kálmán, Gulyás István és Sikorszky István oldalán.

Mind a fenti tenisznagyságok és mindazok nevében, akik pályafutásuk folyamán valaha képviselték Magyarországot a legrangosabb nemzetközi versenyeken, ezúton szeretnénk felhívni a tisztelt hazai sportmédia szereplőinek figyelmét a múltbeli sporteredmények megismerésére és annak korrekt, felelősségteljes kezelésére.

Örömünkre szolgál, hogy sportértékeink megbecsülésében, a múlt ápolásában a Magyar Tenisz Szövetség ügyünk mellett áll és mindig is hangsúlyt helyez a játékosok és eredményeik méltó elismerésére!

Ezen közlemény annak szellemében fogant, hogy ezzel is példát szolgáltathat és hozzájárulhat a hiteles tájékoztatásra törekvéshez.

Körmöczy Zsuzsa – a Körmöczy család nevében

Gulyás István – Gulyás István családja nevében

Ruszanov András – Asbóth József családja nevében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában