11°
10°

A Kohász kézilabdázóit szép szóval, virággal, tortával köszöntötték

Dunaújváros – A történet úgy kezdődött, hogy lapunk (azaz jómagam) halált megvető bátorsággal megböködtem a Dunaújvárosi Kohász Akadémia ügyvezető igazgatóját írásommal.

Ugyan már legyen olyan kedves, hogy az orosz Asztrahanocska kiütését a kupából tekintse ünnepi tortának, az utána következő Érd legyőzését pedig tejszínhabnak a torta tetején. Nos, ez is sikerült. Szemenyei István korrekt, szavahihető vezető. Vette a lapot, és kitűzte a tortaevészet, valamint a tejszínhab kóstolás időpontját. Az igazgató úr praktikus, széleslátókörű gondolkodására jellemző, hogy a sportsikerek jutalmazását összekötötte a nőnapi megemlékezéssel.

A helyszínen tartózkodók egybehangzó véleményét tolmácsolom, amikor kijelentem, frázisoktól, közhelyektől mentes ragyogó köszöntőt improvizált a csapat játékosai, valamennyi hölgy előtt. S arra is volt figyelme, hogy tanácsolja: a férfiak által átnyújtott tulipánok lekonyulását vízzel teli vázában elhelyezve lehet majd otthon egyenessé varázsolni. Egyszóval: a szónok néhány jelenlévő férfi szívéből beszélt. A hatalmas csokis-epres torta pedig egyre inkább zsugorodott. Fogyott a narancslé is. A hangulat pedig elindult alsó fokról fölfelé. Meglepetést okozott, és nagyon nagy öröm volt hallani amint Bába Mihály gyúró és Szemenyei István ügyvezető egymás tekintetét keresve bólintottak egyet, és rázendítettek egy madrigálra. Ám sajna csak a második sorig jutottak a hőstenorok. („Éljen minden bájos szép nő…” hm) Sebaj, majd férfinapon folytatják! (De az mikor lesz? )


Legolvasottabb

1
Téglával dobta meg a motorost!
2
Baleset történt a 6-os úton Rácalmás felé!
3
Két autó karambolozott Dunaújváros külvárosában
4
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
5
Baleset történt a Vasmű úton!
SZERINTETEK?
Olvasó
Így parkoltok Ti, Dunaújvárosiak!
magas szintű szakmai munka / 50 perce
„A harcom, végigharcolom!” – a Vasas kapta a Dunaújvárosért Díjat
Október 23. a büszkeség napja. Hatvanegy év után is felemel.” – ezekkel a gondolatokkal kezdte Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere ünnepi köszöntőjét ma 11 órakor a Bartók színházban tartott megemlékezésen, ahol a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes vehette át a Dunaújvárosért Díjat.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
a népesség 10%-a érintett / 1 órája
Kideríthették, mi okozza a diszlexiát
házilag a legjobb / 2 órája
Igazi kényeztetés a rossz időben
karmolt és harapott / 2 órája
Az utcán támadt két emberre egy medve
Bőr-, haj- és arcápolás / 2 órája
Szépüljön természetesen!
hajnali edzés / 3 órája
Hosszú Katinka az ünnepnapon sem pihen
megemlékezés / 3 órája
Az 56-os forradalom idején elesett Farkas Istvánra emlékeztek
Horváth László