Sport

2016.01.03. 20:13

A Kohász keményen védekezett, és gyors gólokat dobott

Dunaújváros - Vasárnap este a Dunaújvárosi Kohásznői kézilabdacsapatai számára is megkezdődött az idei bajnokság tavaszi fordulójának sorozata. Az első mérkőzést a D. Kohász Budaörsön játszotta.

Jankó Árpád

Az újonc budaörsiek jelenleg pont nélkül a tabella utolsó helyén állnak. Ennek ellenére időszakonként vitézkedtek az ellenféllel szemben, ahogy azt az őszi dunaújvárosi találkozón is tették. (A félidőben csak 17-15-re vezetett a Kohász ellenük.)

A vasárnapi csatákban a dunaújvárosi ifjúsági együttes nagyon sok góllal 42-11-re nyert, de utána a juniorok is alaposan megtömték a budaörsiek kapuját: 39-18. Így tehát a két utánpótlás csapat remek felütést adott a színre lépő felnőtt gárdának.

Budaörs - Dunaújvárosi Kohász 22-36 (11-20)
Vezette: Balogh B., Tóth V.
D. Kohász : Oguntoye - Azari 5, Kovács A. 3 (3), Szalai 4, Takács D. 1, Bulath 3, Vincze 3. Csere: Triffa (kapus), Hajta 3, Nick, Kovács K., Molnár B. 1, Gindeli P., Triscsuk 5(2), Klujber 7 (1), Kamper 1. SzakvSezető: Zdravko Zovko.

A Kohász összeállításában két örömteli észrevételt is tehettünk. Triscsuk Krisztina kézsérülése annyira javult, hogy vállalta a játékot, a másik pedig, hogy sok fiatal kapott lehetőséget a játékra. Vagyis Zdravko Zovko nem a levegőbe beszélt, amikor megígérte, hogy a fiatalokat igenis bedobja a mélyvízbe. Persze ezt a mester a második félidőben tette, mégpedig fokozatosan.

A mérkőzés budaörsi góllal kezdődött, de 1-0 után már többször nem vezetett a hazai együttes. Csak rövid ideig tartó zavart okozott, hogy Kovács Anna már a mérkőzés elején őrzőt kapott. A Kohász egyre inkább elhúzott, és növelte az előnyét. Az első félidő végén egy ötgólos sorozattal keserítették el a dunaújvárosiak a budaörsi csapatot, és így alakult ki a félidő végére a kilencgólos vezetés.

A Kohász stratégiája a következő volt. Igen kemény, agresszív, stabil védekezést követően, amelyben természetesen a most is nagyszerűen védő Oguntoye Viktória is hatékonyan vett részt, megtörtént a labdaszerzés, és gyors lerohanásokból szerezte a góljait a Kohász. A felállt fal elleni támadásokra nem is nagyon volt szükség. Ebből a szisztémából nem engedett a dunaújvárosi együttes, vagyis a koreográfia nem változott. A fáradó budaörsiek ellen jöttek a pályára Kohász fiataljai.

A várakozásnak megfelelően fölényes győzelmet aratott a Kohász. Mától már a szerdai Mosonmagyaróvár elleni hazai találkozóra készülhet.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!