javulni kell

2019.06.03. 11:00

A „kisdöntő” első meccsét simán hozták a veszprémiek

Az első találkozót a Veszprém nyerte 5–2-re, a saját arénájában pénteken este. Az e célok előtti, mindent eldöntő folytatást, Dunaújvárosban játszák ma este hét órától. Visszatekintés és hangolás a bronzcsatára.

Balogh Tamás

Németh Gábor vezetésével 5–2-re diadalmaskodott a Futsal Club Veszprém pénteken este a Dunaferr alakulata ellen a futsal élvonal két győzelemig tartó bronzütközetének első, hazai felvonásán.

1. FC Veszprém – Dunaferr 5–2 (2–1)

Veszprém, Március 15. úti sportcsarnok, 1000 néző.

Vezette: Vass (Kubicsek., Bíró).

Veszprém: Spandler – Dávid, Gyurcsányi, Bognár, Bencsik Roland. Csere: Schmid­majer, Simon (kapusok), Tatai, Tar, Márkus, Komáromi, Boromisza, Varga, Bencsik Ádám.

Megbízott vezetőedző: Németh Gábor.

Dunaújváros: Rigó – Németh Péter, Klacsák, Pál, Horváth.

Csere: Reveland, Cseresnyés (kapusok), Öreglaki, Fridrich, Szeghy, Sáhó, Móra, Németh László.

Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Gólszerzők: Bencsik Ádám (14.), Bencsik Roland (16.), Komáromi (22.), Tatai (40.), Bognár (40.), illetve Pál (19.), Sáhó (26.)

A veszprémiek lépéselőnyből várhatják a hétfői folytatást
Fotók: PK

Már az első játékrészben is nagy elszántsággal estek egymásnak a csapatok. A hazaiak jobban megbecsülték a lehetőségeiket, és pontosabban bombáztak az ezen a napon jó szériát hozó Rigóra, a dunaújvárosiak kapusára. A szorgalmukat a Bencsik Ádám és Roland által szállított két gólos vezetésük jellemezte. Ez után Fehér Zsolt időt kért, és ezzel új lehetőséget adott a fiai számára.

Az újragondolt játék, vagy bármi más mágia hatására, négy percen belül Pál Patrik szállította a szépítő gólt, amivel visszahozta az övéit a meccsbe. Gondtalanul mehettek pihenőre a játékosok.

Győzni kell – a csapategység, és fegyelmezett, ám kreatív játék lehet az újvárosiak fegyvere

A második félidő második villanására Komáromi révén már újból kétgólosra erősödött a veszprémiek előnye. A Dunaferr még nagyobb erőket mozgósított, és a játékrész ötödik percében, Sáhó lövése nyomán ismét egyre csökkent a hátrányuk. Az akarásuk jól látható mezőnyfölénnyé erősödött, a lövéseik is pontosabbá váltak, az eredmény azonban csak nem változott.

A Dunaferr a hasonló esetekben eredményességet szülő taktikai csodafegyverre, az 5:4-ben való harcmodorra az utolsó öt percben áll át. A módszer izgalmasabbá tette ugyan a mérkőzést, de az eredmény nem változott. Az utolsó pillanatokbeli időkérésük a hazaiaknak hozott szerencsét. Egy elvétett átadás nyomán Tatai, a veszprémi gólgyártó már nem hibázott a vészkapussá avanzsált mezőnyjátékossal szemben. Az ötödik találatukat pedig a szemfülesebb Bognár gurította az üres kapuba.

Fehér Zsolt: Az első mérkőzésen az ellenfelünk koncentrált jobban. Készülünk a második mérkőzésre, amit szeretnénk megnyerni, és ezzel életben tartani a reményt, hogy megszerezzünk a bronz­érmet! Bízom a játékosokban és a munkában, amit egy éve építünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában