Sport

2013.06.17. 15:30

A két mérkőzés alapján meggyőzőbb volt a DPASE

Dunaújváros - Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Dráva csoportjának megnyerését követően a Soproni VSE elleni NB II-be jutásért vívott osztályozót is sikerrel vette a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A párharcot követően a dunaújvárosiak szakmai igazgatóját, Dobos Barnát kértük fel gyors helyzetértékelésre.

- A soproniak elleni hazai találkozó a hetvenedik percig kiegyenlített játékot hozott, utána azonban egyértelmű fölénybe kerültünk. Ezt a fölényt tudtuk állandósítani a visszavágón. A két találkozó alapján úgy érzem,  meggyőzőbb volt a teljesítményünk, aminek köszönhetően elértük a kitűzött célunkat. Beérett az év közben elvégzett  munka, megérdemelten jutottunk fel a másodosztályba.

A soproni visszavágó után a pálya közepén ünnepeltek a dunaújvárosiak. A kép előterében Godslove

- Nagyon sok összetevője van a sikernek. Kezdődött a keret kialakításával, majd a játékosok egységes csapattá formálásával. Nem engedtünk ki az osztályozóra, ami annak köszönhető, hogy ez a társaság minden mérkőzésen a győzelem igényével lép pályára. Kedden lesz még egy évzáró ünnepségünk, utána szabadságra mennek a játékosok. Július 8-án kezdődik a felkészülés a következő bajnoki évre, ahol három fronton is helyt kell majd állnunk. A bajnokság mellett a Magyar Kupában és a Ligakupában  is pályára lépünk. Mind a három sorozatban szeretnénk a lehetőségek szerint a  legtovább jutni. Olyan keretet alakítottunk ki, amelyre hosszabb távon lehet számítani, de természetesen szükségünk van még néhány kiemelkedő játékosra.

A nyártól induló egycsoportos NB II mezőnyét a következő csapatok alkotják: Siófok FC, Vasas, Békéscsaba, Balmazújváros, Nyíregyházi Spartacus, Szolnoki MÁV, Ceglédi VSE, Kozármisleny, Gyirmót FC Győr, Zalaegerszegi TE FC, FC Ajka, Duna FC Tatabánya, Szigetszentmiklós, Dunaújváros PASE, Várda SE. A tizenhatodik csapat kilétéről a MLSZ versenybizottsága dönt a feltöltési szabályzat szerint.

Tisztességből  (is) jelest kap a csapat

A soproni osztályozó visszavágó előtt már biztos volt, hogy a dunaújvárosi csapat mint legjobb NB III-as bajnok feljutott a másodosztályba. Ezért a dunaújvárosi 1-1 után a Sopronnak hazai környezetben egy 0-0-ás döntetlen is elegendő lett volna ahhoz, hogy bent maradjon az NB II-ben. A  dunaújvárosi játékosok azonban ezzel nem foglalkoztak, csak azzal, hogy bebizonyítsák, helyük van a második vonalban. Ezt mint NB III-as csoportgyőztes és osztályozót nyerő csapat kétszeresen is mindenki tudtára adták. Le a kalappal!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!