Sport

2010.07.16. 02:28

A jó tavasz sem segített

Előszállás - Hiába szerzett a tavasszal öt ponttal többet az Előszállás együttese a megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Déli csoportjában, maradt a tizedik helyen.

Gróf András

- Merészebb célokkal vágtunk neki az elmúlt bajnokságnak, de a harmatgyenge őszi szereplésünk után át kellett értékelni célokat. A bajnokság első felében csupán tizennégy pontot szereztünk. Tavasszal viszont jobb légkör urakodott a csapaton belül, a játékosok elfogadták a kijelőlt irányvonalat, ami tizenkilenc pontot eredményezett. Emlékeim szerint ez az első alkalom, hogy az őszinél jobban sikerült a tavszi szezon. A tizenhat találatig jutott házi gólkirály Németh Ferenc mellett Puskás Péter és Lelki Róbert teljesítményét lehet dícsérni. A tavaszi szezonra azonban mindenkinek sokat javult a játéka.

- Miben kell még fejlődnie a csapatnak?

- Rendkívül fiatal a játékosálományunk, hiszen a két szélsőhátvédünk még ifjúsági korú. Szerintem az összjáték az együttes erőssége, de a helyzetkihasználással már rendre akadtak problémáink. Mindenképpen szükségünk lenne még egy gólerős befejező csatárra, aki jó hatékonysággal értékesítené a kapu előtti szituációkat.

- Milyen reményekkel várják a következő bajnokság rajtját?

- Senki sem távozott az egyesülettől. Két játékos érkezése várható. A 6-8. helyt célozzuk meg, amire ez keret feltétlenül alkalmas. A felkélszülést már elkezdtük, sőt túlvagyunk az első edzőmérkőzésen is. Mezőszilason 2-1-es vereséget szenvedtünk, de a Lajoskomárom elleni két meccsen javíthatunk. Ezek az összecsapások jelentik az igazi terhelést, hiszen az edzéseket a munkahelyi elfoglatság miatt nem mindenki tudja rendszeresen látogatni.

- A körülmények megfelelőek a csapat körül?

- Mint sok más gárda, mi sem dúskálunk az anyagiakban, de a minimális feltételek adottak az egyesületünk számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!