17°
20°

A huszonhatodik kupa

Dunaújváros - A két ünnep között, szerdán immár huszonhatodik alkalommal rendezi meg a Pentele Sport Kultúr és Hagyományőrző Egyesület a Kárpát-medence talán legjelentősebb női teremlabdarúgó-tornáját.

Az 1991-ben először megrendezett focitornának rangját az is bizonyítja, hogy a kezdeti időszakban rendszeres résztvevője volt az akkori európai élmezőnyhöz tartozó budapesti Femina, Renova és László kórház együttese. Közülük a Renova háromszor, a László kórház kétszer, a Renova pedig egyszer diadalmaskodott. A határon túli csapatok közül a szabadkai Szpartak és az Érsekújvár egyszer nyerte meg a tornát. 2000 után a többszörös futsalbajnok budapesti Universum (most Budapest Airnergy) hatszor végzett az első helyen.

A szabadkai Szpartak együttese már húsz alkalommal szerepelt a dunaújvárosi rendezvényen Fotó: amatőr felvétel

E nívós teremtornára a Kárpát-medence szinte minden területéről érkeznek csapatok, s nem lesz ez másként szerdán sem. A 26. kupán résztvevő lesz a szlovák másodosztályú Caka csapata, valamint a többszörös szlovák bajnok Érsekújvár II. együttese. A Vajdaságból a II. osztályú Magyarkanizsa és Sivac együttese szerepel, valamint a kárpátukrajnai Nagyszőllős járási válogatottja is érkezik.

Rajtuk kívül a magyar élmezőnyhöz tartozó Szent Mihály – Szeged, az Astra Hungary FC, a METIS Budapest (2014-es győztes), a Budapest Airnergy (futsal I. o.), a Pécs – PMFC (NB II), a Kalafa SE Szár (NB II futsal), és természetesen a házigazda DPASE együttese is pályára lép a megmérettetésen.

Ifj. Szabó Tamás, a torna versenybizottságának vezetője a szakmai célokon túl fontosnak tartja a határon túli magyar településekkel kialakult sportbaráti kapcsolatok tovább mélyítését. A labdarúgó tornát az Eszperantó úti sportcsarnokban rendezik meg december 28-án, szerdán délelőtt 9 órai kezdettel. A rendezvény a Magyarkanizsa – Metis Budapest találkozóval kezdődik. A döntőt délután 15 órakor játsszák a csapatok. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel vár a rendezőség.


Legolvasottabb

1
Baleset történt a 6-os úton Rácalmás felé!
2
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
3
Baleset történt a Vasmű úton!
4
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
5
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
Labdarúgó NB I
Ferencváros-Újpest 1-0
Weinstein-ügy / 30 perce
Catherine Deneuve nem hisz a zaklatásellenes kampány sikerében
A francia filmsztár együttérez a szexuális zaklatás áldozataival.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
sikerrel versenyeztek / 51 perce
Dunaújvárost is képviselték a versenyen
DH
Prix Europa / 1 órája
Európa legjobb tévéfilmje lett Tasnádi István Memo című filmje
nem csak rajongóknak / 1 órája
Az amerikai álom – Ford Mustang GT 5.0 V8 Fastback
Megemlékezés másképp / 2 órája
Emberközelbe hozták az ünnepet a Bánkiban
Balla Tibor
Reformáció 500 / 2 órája
A megújulás lendületéről vallott a két népszerű műsorvezető
Gazdikereső / 2 órája
Szeretne egy kutyust? Ismerje meg Brumit, Malackát és Csörét!
Nagy Annabella