labdarúgás

2019.09.02. 21:23

A hozzáállás biztató volt, bár csak egy pontot ért

Az NB III közép csoportjának ötödik fordulójában vasárnap este hazai környezetben döntetlent játszott a Kozármisleny ellen a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

2019.09.01. Dunaújváros Pálhalma Sport Egyesület és Kozármisleny foci mérkőzés Dunaújváros Stadion Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A hazai csapat sok helyzetet kihagyva, végül egy pontot szerzett.

DPASE – Kozármisleny 1–1 (0–1)

DPASE: Pokorni – Hompót D., Kis B., Csendes, Horváth K., Tóth Á. (Al-Sheraji a 72. p.), Dorogi R., Szepessy R., Kovács B., Puskás G., Busa. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Kozármisleny: Ipacs – Kónya, Fenyvesi, Turi T. (Csernik a 83. p.), Kocsis A., Nagy Á., Tóth M., Berdó (Rácz Á. a 69. p.), Jelena, Füredi (Márkvárt P. a 46. p.), Turi T. K. Vezetőedző: Pókos Csaba.

Az összecsapást bátran kezdő vendégek a tizenharmadik percben szerezték meg a vezetést. Tóth megpattanó lövése jutott Pokornit érintve az újvárosi kapuba. A gólt követően Szepessy lőtt a hálóba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A folytatásban Pokorninak több esetben is bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy ne növelje előnyét a kozármislenyi alakulat. A fordulást követően Berdó szabálytalankodott a büntető területen belül, ami után a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. Szepessy Róbert lövését elsőre Ipacs hárította, de mivel elmozdult, jöhetett az ismétlés, amit Szepessy már a hálóba lőtt.

Ki-ki játék volt, a felek bátran mentek előre, amiből bárki kijöhetett volna győztesen
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Lőrincz Emil: – Az utóbbi mérkőzések eredménytelensége miatt egy kicsit bizonytalanul léptek pályára a játékosaink. Ennek volt tulajdonítható az ellenfél vezető gólja, ami után azonban felébredtünk, és elkezdtünk futballozni. A második félidő pedig kimondottan élvezetes meccs volt szurkolói szemmel. Ekkor már rengeteg jó dolgot csináltunk, de hiányzott a „vége”, kimaradtak a helyzetek. Ki-ki játék volt, mind a két csapat bátran ment előre, amiből kijöhettünk volna jól is, de való igaz, ellenfelünknek is voltak lehetőségei. A hozzáállásunk azonban mindenféleképpen biztató volt, de ezzel az egy ponttal nem nagyon vagyunk sokkal előbbre.

További eredmények: Dabas – Taksony 0–1, Dunaharaszti MTK – Dabas-Gyón 0–2, Pécs – Rákosmente 6–0, THSE-Szabadkikötő – Monor 0–5, Bp. Honvéd-MFA II – Kecskemét 2–4, Kelen – Szekszárd 2–3, Iváncsa – Szentlőrinc 1–1.

Élvezhető, lüktető iramú, jó meccs

Pókos Csaba: – Összességében élvezhető, lüktető iramú, jó mérkőzés volt. Az elején volt több komoly gólszerzési lehetőségünk. Ebben az időszakban mi uraltuk a meccset, többnyire nálunk volt a labda. Jött a gól is, ami után volt több olyan lehetőségünk, amivel lezárhattuk volna a találkozót. Sajnos nem ez történt, és a második félidőben a hazaiak ránk erőltették akaratukat. Ennek ellenére az egyenlítő gól előtt mi lőttünk kapufát. A tizenegyesen lehetne vitatkozni, és azon is, a kapusunk első alkalommal elmozdult-e. Ezt követően kialakult egy nagy rohanás, melyben mindkét kapu előtt adódott gólszerzési lehetőség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában