Sport

2016.01.05. 21:00

A hosszabbítás döntött

Hosszú nyeretlenségi sorozatát szerette volna kedden este Újpesten megszakítani a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong együttese. A terv részben sikerült.

Gallai Péter

– Az elmúlt hat mérkőzésen könnyű gólokat adtunk az ellenfeleinknek. Azok a játékosok,akiknek veszélyt kellene jelentenie a támadásokban egy kissé elcsendesedtek. Jó példa erre Michal Vazan, aki bár folyamatosan hozza a pontokat, tizenhárom mérkőzés óta nem talált be. A szombati, Fehérvár elleni meccs után a lövő edzést tartottunk, mert továbbra is kissé nehézkes a helyzet kihasználásunk – mondta a csapat honlapján az Újpest meccs előtt Lee Gilbert vezetőedző, aki garantálta, hogy ez a csapat nemfog meghátrálni a kihívások elöl és nem fog lehorgasztott fejjel jégre lépni.

– Van még idő javítani, de innentől kezdve tényleg semmi hely nincs hibákra! – mondta.

UTE – DAB 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

DAB: Duschek – Smith, Durak 1, Vazan (1), Garret, Peterdi – Rasulov, Lencsés ,Bushbacher, Borbás,Revák – Hruby, Dörök,Szepessy M., SzepessyB., Léránt – Mátyásy, Nagy, Odnoga, Németh, Magosi. Vezetőedző:Lee Gilbert.

A meccsen a kétkapus nagyot alakított,számtalan szép védést mutattak be. Azonban emberelőnyből Durak csak mattolni tudta egykori klubtársát, Silát, ezzel szereztek vezetést az újvárosiak a második harmadban. Ám még ebben a periódusban Dömötör egyenlített, s több gól a rendes játékidőben már nem is esett. A ráadásban az Újpest nagy rohamokat vezetett, amelyek két perc után góllá és egyben győzelmet értek, egy volt Acélbika, Hegyi jóvoltából. A DAB a hosszabbításos vereséggel egy pontot szerzett, ezzel pedig nyolc egységre közelítette meg a hatodik, még utolsóként rájátszást érő helyen álló Ferencvárost, azonban a Fradi egy meccsel kevesebbet játszott. Az Acélbikáknak még tíz mérkőzésük van arra, hogy ezt a hátrányt ledolgozzák, ami nagyon nehéz, de azért nem lehetetlen küldetés.

A dunaújvárosiak legközelebb pénteken 18.15 órától hazai jégen szerepelnek,amikor a MAC csapatát fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!