Sport

2012.05.17. 19:10

A hazaiak örülhettek: A bronzérem közelében az Alba

Székesfehérvár - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 3. helyéért zajló párviadal első mérkőzésén az Albacomp Fehérvár együttese a Körmendet látta vendégül. Az első csatát a hazaiak nyerték.

Silye Sándor

Vajon van még kellő motiváció a két csapat játékosaiban, tudnak úgy harapni, koncentrálni, harcolni, mint tették azt az elődöntő meccseken? A vasiaknál Ruják, English le sem vetkőzött, ez valamelyest megkönnyíthette "volna" az Albacomp Fehérvár dolgát. Azért csak volna, mert maradt még ott bőven meccseket eldönteni képes jó kosárlabdázó... A kezdés előtt jelentették be, hogy Sajni József, a Videoton hajdani játékosa a 60. születésnapja alkalmából a Magyar Kosárlabdázásért Érdemérmet vehette át. Az itthon lévő Hanga Ádám nagy üdvrivalgás közepette dobta fel a labdát, és kezdődhetett a meccs.

A 2. percben az Alba vezetett, a negyedikben 12-2-es roham után a vendég. Ziccereket hibáztak a hazai játékosok, a vasiak higgadtabban, jobban, pontosabban játszottak. Ferencz elsüllyesztett három triplát, örülhetett a maroknyi Körmendről érkezett szurkoló. A lepattanó labdákat is jobban kapkodták a vasiak, főleg a támadók terén jeleskedtek, és ezek újabb pontokat jelenthettek nekik. Három, majd egy pontra zárkózott az Alba, miközben mindkét szakvezető sűrűn cserélgetett. Ebből a Fehérvár jött ki jobban, az első elsüllyedt triplájukkal átvették a vezetést is. Szünetre már az albások mentek előnnyel pihenni, aminek oka, megállt a látogatók triplagyártó "üzeme"...

Térfélcsere után sem képesztett a játék minősége, sok volt a hiba mindkét oldalon. A vendéglátók őrizgették 5 pontos vezetésüket, de a bosszantó hibák eltüntették az előnyt. Ilyen eset volt, amikor El-Amin mindenképpen Chismmel akart pontot dobatni, kétszer is az ellenfél kezébe adta a labdát. Egy triplával tette jóvá "vétkét"... A fehérvári B-középre nem lehetet panasz, bár Bell ellen, aki nagyon beindult, ők sem tehettek semmit. Egy labdányi, 3 pontos, hazai vezetéssel kezdődött a záró szakasz, amelynek kezdetén az albacomposok ketten vitték egy körmendire a labdát, bizony ezt is eladták, átvette a vezetést a Fortress. Kicsit összekapota magát az Alba, nyolc volt nekik, de nem tudtáktovább lépni, és ez nem az ellenfélen múlt... A végén az Albacomp Fehérvár jobban akarta a győzelmet, koncentráltabban játszva nyert is, így előnnyel mehet vasárnap Körmendre.

Jegyzőkönyv

Albacomp Fehérvár-Fortress Lami-Véd Körmend 75-64 (17-24, 19-9, 15-15, 24-16)

Székesfehérvár, 2000 néző, vezette: Pálla, Forrai, Szabó G.

Albacomp Fehérvár: SIMON 14/3, EL-AMIN 20/6, Hollis 15/6, Keller 9, Chism 10, csere: Bódi 2, Hendlein, Supola 5/3, Juhos, vezetőedző: Braniszlav Dzunics, edző: Matus Gábor.

Körmend: Mladenovics 5, Sonyák, Ferencz 16/12, BELL 17, TOWNES 14, csere: Németh 7/3, Eilingsfeld, Fodor G. 5/3, Cseh, Csapai, vezetőedző: Zoran Martics, edző: Hencsey Tamás.

Az eredmény alakulása: 2. perc: 4-2, 6. perc: 6-14, 13. perc: 22-25, 19. perc: 34-30, 22. perc: 40-35, 27.perc: 47-42, 34. perc: 61-53, 39. perc: 73-62.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!