Szerdán az Újpest ellen játszanak hazai jégen az Acélbikák

2018.12.17. 22:39

A hatodik hely lehet majd a realitás az Újvárosnak

A válogatott norvégiai EIHC-torna szereplése miatt a múlt héten szünet volt a jégkorongozók Erste Ligájában. Szerdán azonban beindul a nagyüzem. A Dunaújvárosi Acélbikák az Újpestet fogadják 18 órai kezdettel.

Agárdy Csaba

December elején a DAB két mérkőzést játszott Erdélyben, a Gyergyói HK ellen 3–1-re nyert, amíg Brassóban 4–1-re kikapott. Az újpestiek a legutóbbi két találkozójukat hazai pályán vívták meg, az SC Csíkszeredát 3–2-re, a Schiller-Vasast 4–1-re győzték le.

A hetedik DAB és az ötödik UTE között tizennégy pont a különbség, ezért szinte már csak matematikai esélye van a dunaújvárosi csapatnak arra, hogy megelőzze az újpestieket, és az ötödik helyre odaérjen. Ennek azért van jelentősége, mert a bajnokságot az első öt folytathatja a középszakasz felsőházában.

Az Újpest ellen még javíthat a mutatóján a DAB

A felsőház tehát elúszni látszik, de így sem mindegy, hogyan szerepel az alapszakasz folytatásában a DAB, mivel az első nyolc csapat kerül majd a rájátszásba, vagyis az alsóházból is három klub. Az alsóházban szereplő hat csapat az alapszakasz után a helyezések alapján bónuszpontokat visz a folytatásra: a hatodik helyezett hat pontot, a hetedik négyet, a nyolcadik kettőt, a kilencedik egyet, míg a tizedik és a tizenegyedik egyet sem.

Csak az első öt csapat folytathatja a középszakasz felsőházában – nagy a tét
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Vagyis a DAB-nak szüksége van egy jó év végi hajrára. Az Acélbikák 2018-ban még hatszor lépnek pályára. Szerdán jön az Újpest, pénteken a Vienna Capitals II., de­cember 23-án a Hokiklub Budapesthez, 26-án pedig a Fehérvári Titánokhoz látogat a DAB. December 28-án Dunaújvárosba jön a Ferencváros, de­cember 30-án pedig a Schiller-Vasas vendégei lesznek az Acélbikák. És hogy ne unatkozzanak a fiúk, január elsején érkezik a Fehérvári Titánok csapata.

Nagy rangadóra számíthatnak a szurkolók

Ebből a sorozatból kellene minél több pontot összegyűjtenie a Corey Bricknell irányította dunaújvárosi együttesnek, hogy a hatodik helyet megcsípje. Erre minden esélyük meg is van, hiszen ugyan most a hetedikek, de az előttük álló 44 pontos gyergyószentmiklósiak harmincegy meccset játszottak, míg a DAB huszonhét mérkőzésen gyűjtött 38 pontot, vagyis a vesztett pontokat tekintve az Acélbikák sokkal jobban állnak, mint az erdélyiek. A DAB és az UTE eddig kétszer játszott egymás ellen, Dunaújvárosban 1–0-ra, Újpesten pedig 5–3-ra nyertek a lilák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában