Sport

2017.02.03. 17:10

Kétszer simán győzték le a Szentest, a harmadik sem lehet gond

Dunaújváros - Miután a BVSC elleni szerdai mérkőzés elmaradt, így a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics együttese csak egy bajnokit játszik a héten, szombaton 17 órától hazai medencében a Szentes ellen.

Gallai Péter

A hétközi rangadót azért halasztották el, mert a BVSC játékosai megbetegedtek, bár később a szövetség a többi, erre a napra kiírt találkozót is törölte az időjárási körülmények miatt. Ugyan Mihók Attila vezetőedző sem bánta a halasztást, mert csapatában sem mindenki egészséges, de a DUE-Maarsk válogatott játékosa, Garda Krisztina azt mondta a Hírlapnak, nem lett volna rossz az Újpest elleni vereség után lejátszani az újabb rangadót. Még akkor is, ha ő a hét elején hőemelkedéssel bajlódott, majd az egyik edzésen megsérült a térde is.

- Utólag meg még inkább ezt mondom, hiszen amikor megtudtam, hogy egy nappal az Újpest elleni hazai rangadónk előtt kell bepótolnunk a BVSC-meccset, azt hittem, ez valami tévedés. Azért huszonnégy óra alatt két ilyen találkozót lejátszani... - kezdte, majd még egy kicsit visszatekintett az UVSE-vel vívott csatára.

Mint mondta, persze, sosem jó veszíteni, s a szezonban már egyszer nyerni is tudtak a bajnok ellen, de papíron mégis ők az erősebbek, ami most realizálódott.

- Azért nem volt olyan tragikus a hangulat utána, a meccs első negyede volt katasztrofális, kettő döntetlen lett, a negyediket pedig megnyertük - emelte ki a pozitív szálat a rangadóról a játékos. Majd rátértünk a szombati (kezdés 17 óra), dunaújvárosi összecsapásra, amelyen a Szentes lesz az ellenfél. A mérleg egyértelműen a DUE-Maarsk felé billen, hiszen a szezon mindkét találkozóját a Mihók-tanítányok magabiztosan nyerték meg. Számszerűen 17-9 és 14-9 volt az eredmény.

Garda Krisztina térdsérülése nem súlyos, így elvileg Mihók Attila rendelkezésére tud állni szombaton
Fotó: Ady Géza

Ennek ellenére az Európa-bajnok Garda Krisztina szerint ahogy egyetlen ellenfelet, őket sem szabad lebecsülni.

- Nem világsztárok, de jó játékosok alkotják a szentesi keretet, mozgékonyak, erősek. Persze egyértelműen a győzelem a célunk, ami koncentrált vízilabdával nem lehet probléma. A három pont begyűjtése azért is fontos, hogy a mögöttünk álló BVSC ne tudja velünk szemben csökkenteni hátrányát. Különösen, hogy ugye, két hét múlva egymás ellen játszunk - fogalmazott Krisztina, aki még nem tudja, hogy a vezetőedző rendelkezésére tud-e állni. Sérült térde a péntek délelőtti úszásnál még húzódott, de a vizsgálatok kimutatták, hogy nincsen szalagsérülés, csak zúzódás és vérömleny.

A héten az Újpest játszott két meccset, a Honvédot 31-1-re, a Szegedet 20-7-re győzték le.

A bajnokság felsőházának állása: 1. Újpest 42 pont, 2. Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 31 pont, 3. BVSC 25 pont, 4. Szeged 15, 5. Szentes 9, 6. Honvéd 0.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!