Sport

2017.01.24. 20:30

A hajrában hibáztak - Szinte végig vezetett a Kohász, mégis kikapott

Fontos mérkőzést játszott kedd este a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata Debrecenben. A Kohász a negyedik, a DVSC az ötödik helyen állt, s a dunaújvárosiaknak csak egy pont volt az előnyük.

Jankó Árpád

Debrecen - D. Kohász 30-29 (13-14)

D. Kohász: Oguntoye - Klujber 9, Kovács 9, Karnik 1, Cifra 1, Szalai 6, Molnár. Csere: Csapó (kapus), Kudor, Takács D., Hornyák 1, Rácz-Vincze 2. Nick. Edző: Zdravko Zovko.

A Debrecen góldobói: Despotovic 4, Sirián 4, Punko 4, Kelemen 5, Varsányi 3, Tóvízi 1, Csáki 4, Garbuz 4. Edző: Anton Tiselj.

A Kohász edzője, Zdravko Zovko kemény, jó kézilabdát várt a mérkőzéstől, a hazaiak mestere, Anton Tiselj pedig a kézilabda ünnepének nevezte a találkozót, amelyen két egyenrangú együttes mérkőzik meg.

A Kohász góljait - majdnem mindet - csupán három játékos dobta. Klujber Katrin (képünkön piros mezben) most is nagyszerű teljesítménnyel kilencszer talált az ellenfél hálójába
Fotó: A. G.

A tizedik percben már két góllal vezetett a dunaújvárosi gárda, pedig Kovács és Kudor is kihagyott egy-egy büntetőt. Mindkét csapat nagyot küzdött, de sok hibával játszottak. A tizenötödik percről megint vezetett a Kohász egy-egy góllal.

A félidőben 13-14 volt az eredmény, ami biztató jel volt a vendégek számára. A második félidőt is góllal kezdte a Kohász (13-15), s várható volt, hogy ha az előnye három gólra duzzad, akkor bajban lesz a hazai csapat. De ez nem sikerült, megint kiegyenlített a DVSC. A vezetést azonban újból visszavette a Kohász (19-21). Ismét remek pozícióba került a vendégcsapat, de megint egy eladott labda, újból egy kihagyott hetes, és odalett az előny. Izgulhattunk tovább. Ám Klujber Katrin szenzációsan játszott a szélen. Két góljával ismét felcsillant a vendégek előtt a győzelmi remény (21-23). És már közeledtünk az ötvenedik perchez. A Loki ahogy sose, most sem adta fel a mérkőzést. Nem tudta profi játékkal megakadályozni a vendéggárda, hogy ne egyenlítsen ki a Debrecen. Az utolsó percekben vezetett 25-24-re a hazai csapat, utoljára csak az első félidőben, majd két eladott labda és egy büntető megpecsételte a Kohász sorsát (27-24). S hiába kapaszkodott a vendégcsapat az utolsó percben, már csak egyre csökkent a hátránya (30-29). Rendkívül tanulságos mérkőzést vesztett el a dunaújvárosi együttes. Nem érdemelt vereséget, de a hibák másképp döntöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!