Lábtoll-labdázásnak igyekeztek kedvet csinálni

2018.12.17. 21:51

A Gárdonyi iskola kiváló bemutató edzései

A Pedagógusok Országos Központja szervezésében két, Fejér megyei általános iskola is kipróbálhatta a lábtoll-labdázást a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola csapattagjainak segítségével.

Agárdy Csaba

November 29-én a móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola kétszázhúsz felsős diákjának tartottak a gárdonyisok bemutató foglalkozást, december 14-én pedig az adonyi Szent István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola százkilencven alsó- és felső tagozatos tanulója rúghatta a lábtoll-labdát.

Fiatalok sora – kiváló teljesítményt nyújtott a Gárdonyi csapata
Fotó: amatőr felvétel

Kohán Árpádné, a Gárdonyi csapatának vezetője így foglalta össze a bemutató edzések tapasztalatait: – A rövid történeti ismertetés után az alaprúgásokat mutattuk be. Móron Irowa Noel, Rabi Marcell és Rédli I. Márk, Adonyban pedig Kattári Dávid és Rupa Roland próbált kedvet csinálni a sportághoz. Ezt követte néhány különlegesebb labdaérintés, majd játékra hívtuk a vállalkozókat. Mindkét helyen jókedvűen, aktívan kapcsolódtak be a játékba a tanulók, és a testnevelő tanárok is kedvet kaptak a lábtoll-labdához, így nagy közös lábtoll-labdázás zárta a programot. Nagyon örülnénk neki, ha tavasszal köszönthetnénk a két iskolát a Gárdonyiban, a lábtoll-labda diákolimpián.

A két bemutató között sem unatkozott a Gárdonyi csapata, mert az újoncok Újszászra utaztak a Mikulás Kupára.

A Gárdonyi iskola eredményei:

Fiú csapat

II. helyezés: Irowa Noel, Rabi Marcell, Rédli I. Márk.

IV. helyezés: Lednecki Patrik, Nagy Dániel, Sziver Patrik, Zudor Milán. (A további eredményeket szerdai számunkbak közöljük.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában