rangadó lesz

2018.11.11. 20:16

A forduló mérkőzése jön, a listavezetőt fogadja a Dunaferr

Az élvonalbeli futsalbajnokság csúcsrangadóját, a Dunaferr DUE Dutrade – MVFC Berettyóújfalu rangadót a Dunaújváros Sportcsarnokban hétfőn este 20 órától játsszák.

Balogh Tamás

Slágermérkőzésre készülnek a résztvevők, és minden bizonnyal a szakág hívei is, hiszen a bajnoki tabella két éllovasa méri össze az erejét. Hogy mi derülhet ki ezen a napon? Mivel még az alapszakasz vége is messze van, ezért „csak” a két legjobb hazai csapat aznapi formája. Mint majd látni fogjuk, ettől függetlenül ez egy parádés, presztízsmérkőzés lesz!

Az MVSC Berettyóújfaluról sok mindent elárul, hogy bár az őszi sorozatban egy mérkőzéses hátrányban vannak a többiekkel szemben, kedvezőbb gólkülönbségükkel mégis vezetik a tabellát. (Az elmaradt találkozójuk a Haladás elleni, ahol majd szintén alaposan meg fognak küzdeni a pontokért). Riválisunk az elmúlt jó néhány év meghatározó hazai csapata. Minden szempontból különlegesen jó körülményeket biztosít (mások mellett egy kizárólagos futsalcsarnokot), az idei szezonra különösen megerősített játékoskeretének az eredményes munkájához. Profi játékosok alkotják, akiknek kizárólag ez a tevékenység a munkájuk.

Fehér Zsolt keze alatt a dunaújvárosi együttes stílusa és teljesítménye folyamatosan javul Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az őszi szezonra a bajnoki sorozat mellett egy másik nagy kihívást, a BL-csoportkörért való küzdelmet is felvállalták, ahol nem tudtak eredményesek lenni. Sergio Mullor Cabrera vezetőedző keze alatt a rutinos magyar válogatottak mellett, három jól csengő, latinos hangzású nevű játékos várja, hogy a pályára léphessen. A legeredményesebb játékosai: Da Silva Gomes Ricardo és Sanchez Barrena Francisco Javier 9-9, valamint Rábl János 8 találattal. Erről a csapatról rém egyszerű statisztikát készíteni, hiszen hét meccsből hetet nyertek. Néhány héttel ezelőtt még a dunaújvárosi csapat is szurkolt nekik a BL küzdelmeikhez, de most hétfőn, kemény riválisként lépnek pályára egymás ellen.

A bajnokság állása

A bajnokság állása: 1. Berettyóújfalu 21 pont/7 mérkőzés, 2. Dunaferr DUE Dutrade FC 21 pont/8, 3. Veszprém 18 pont/8, 4. Haladás 16 pont/7, 5. Szigetszentmiklós 12 pont/9, 6. Debreceni Egyetem 12 pont/8, 7. Aramis SE 6 pont/8, 8. Rubeola FC Csömör 5 pont/9, 9. Nyírgyulaj KSE 4 pont/8, 10. BME-BT FC 3 pont/8.

A forduló eddigi eredményei: DEAC – Szigetszentmiklós 8–6, Rubeola – BME 6–0.

Ami pedig a Dunaferrt illeti: talán kicsit PR hangzásúnak találják, de igaz: ők a legjobb hazai játékosokból álló csapat az NB I-ben. Stílusuk és teljesítményük hétről hétre javul, ami a vezetőedző, a híres Fehér Zsolt-féle iskola eredménye. Tehetség, jó célok és sok munka. Nagyon sok munka. Ez jellemzi a felkészülésüket. A szezon kezdetekor egyet botlottak, hazai pályán a Haladással szemben, de azóta kisimult a teljesítményük. Kiváló, stílusos játékkal, győztesen zárták a többi mérkőzésüket. Erre a rangadóra nem túl szerencsés módon egy hétfői, szerdai egymást követő mérkőzés után kerül sor, amelyek közül főképp az utóbbi, a Magyar Kupa-csata volt a nagyobb kihívás, de azt is sikerrel zárták. A mostani ellenfelük ez idő alatt csak egyet játszott, később oldja meg a hasonló feladatát.

Az újvárosi csapat a góllövőlistán is jól szerepel: az első helyen Fekete Róbert tizennyolc, a harmadikon megosztva Hosszú Ádám és Pál Patrik található a tizenegy góljaikkal. A futsalt értő és játszó csapatok erőpróbája lesz a hétfő esti mérkőzés!

A klub menedzsmentje, már a mérkőzés előtti napoktól, számos interaktív játékkal, a mérkőzés szünetében a Spartan Cheerleading Sportegyesület bemutatójával, tombolákkal és nyereményekkel kívánja még teljesebbé tenni a kilátogató közönség szórakozását!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában