Sport

2009.06.06. 02:28

A fiúk maradnának

Dunaújváros - Még néhány forduló és az utánpótlás-labdarúgócsapatok számára is befejeződik a bajnoki év. És megint aktuális lesz a kérdés: hogyan tovább? Mi lesz jövőre?

Dunaújvárosi Hírlap

Már ami az U 17-es és az U 19-es csapatokat illeti. Köztudott már történelem, hogy a DFC felnőtt csapatát menet közben kizárták a másodosztályú bajnokságból, mivel Héger József tulajdonos visszaléptette a gárdát. (Azóta Győrben az Integralt vette át, és indította el új csapatát az NB II-ben.)

A Dunaújvárosban maradt fiatal labdarúgók közül a két korosztályban zömmel az ő játékosai (25-30 futballista) játszanak a bajnokságokban. Ugyanis Héger József 2009 június 15-éig ezeket a játékosokat kölcsönadta a Dunaújvárosi Sportiskolának. Így a két csapat saját jogon DVSI néven játszik azóta is az utánpótlás-bajnokságban. Erre a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága engedélyt adott, annak ellenére, hogy felettük nincs másodosztályú felnőtt együttes.

Ez a helyzet azonban a kölcsönadás idejéig, azaz néhány napig tarthat. (Az U 19-es csapatnak még két fordulója van hátra.)

Azaz feltétlenül le kell ülnie a két félnek - Héger Józsefnek és a sportiskola igazgatójának - egyeztetésre, akár megegyezésre.

Ruffing Péter: - Már telefonon felvettem a tulajdonossal a kapcsolatot. Abban egyeztünk meg, hogy a jövő héten tárgyalni fogunk a jövőről. Mi szeretnénk, ha ezek a fiatalok továbbra is versenyezhetnének az utánpótlás-bajnokságban. Erre az anyagi fedezetet az önkormányzat folyamatosan biztosítja. A gyerekek is szívesen maradnának, hiszen őket az iskolai tanulmányaik is a városhoz kötik. A kiöregedettekkel sincs probléma, mert túlkorosként van lehetőség a visszajátszásra .

Ez a folytatás az egyik verzió. Bár meglehetősen bonyolult, mondhatnánk, zavaros a csapatok, a tulajdonlás, a bajnoki szereplés helyzete továbbra is, de a másik lehetséges megoldás is szóba jöhet. Hozzá kell tenni, ha az MLSZ versenybizottsága is így látja azt törvényesnek. Mivel a másodosztályból visszalépett DFC kizárásán kívül a folytatásra csak a megyei első osztályban kap(hatna) zöld utat, ezért tudni kellene: akar-e élni ezzel a lehetőséggel. De ha nem, akkor az érintett fiatalok szabadon igazolhatóak.

S ha már ismét a dunaújvárosi futball közelmúltjához tértünk vissza, el kell mondani, hogy a pálhalmai vonal nem sokat mozdult előre. Sőt, úgy látszik, már nem is életképes. (Emlékezetes a projekt: a pálhalmai labdarúgás lett volna a kiindulópontja egy megújult dunaújvárosi futball történetének.) Ám újabb hír is akadt futballországban. Illetékesek nem cáfolták: külföldi érdeklődő jelentkezett, aki NB III-as jogot szeretne szerezni, és feléleszteni kívánja a dunaújvárosi felnőtt labdarúgást.

Viszont egyelőre marad a kérdés, az utánpótlás-csapatok jövője. Ezzel kapcsolatosan Ruffing igazgató úr bizakodva nyilatkozott:

- Szeretném, ha sikerülne megegyeznünk, és továbbra is nálunk játszanának a fiatalok. Ők jelentik most a dunaújvárosi labdarúgást, az ő otthonuk a stadion.

(Héger József elfoglaltsága miatt nem tudott nyilatkozni, de ígéretet kaptunk tőle, hogy ezt rövidesen pótolni fogja.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!