255 kg összteljesítmény

2018.11.21. 20:35

A fiatalok között állhatott dobogóra

A hét végén Szombathelyen rendezték meg a felnőtt országos súlyemelő bajnokságot, és a remek versenyen kiváló dunaújvárosi siker született.

Gallai Péter

Ugyanis Török Péter a +105 kilogrammos súlycsoportban indulva szakításban 117 kilót, lökésben pedig 138 kilót teljesítve, 255 kg összteljesítménnyel bronzérmet szerzett. A kategóriát dr. Nagy Péter nyerte meg 385 kilogrammal, aki megszakítás nélkül tizennegyedik országos bajnoki címét gyűjtötte be, a dobogó második fokára a 300 kilót elérő Kecskeméty Marcell állhatott fel.

Török Péter bronzérmet szerzett ólomsúlyban Fotó: amatőr

Török Péter eredményének értékét nagyban növeli, hogy ezt a fantasztikus sikert a nála jóval fiatalabb vetélytársak között, negyvenöt évesen sikerült elérnie, hiszen a győztes harminckettő, amíg a második huszonnégy esztendős. Török számára a júliusi Európa-bajnoki ezüstérem után ez újabb remek eredmény, amelyet az idei évben városunknak hozott.

Egyébként az ob vasárnapi zárónapja az esélyesek sikereit hozta: a férfiaknál mind a négy felső kategóriában megvédte titulusát a tavalyi győztes, a nőknél egy súlycsoport kivételével idén is a múlt évi bajnok nyert. A megmérettetésen még a régi súlycsoportokban versengtek az emelők, a nemzetközi szövetség, az IWF által elfogadott, s e hónaptól bevezetett új kategóriákat idehaza januártól használják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában