büszkeség

2019.02.15. 17:00

A Ferrari is bemutatta az idei versenygépet

Az olaszországi Maranellóban mutatták be pénteken a Forma-1-es Ferrari istálló idei versenyautóját, amely az SF90 típusjelet kapta, utalva a Scuderia Ferrari 90 évvel ezelőtti megalapítására.

5724827 07.12.2018 Formula One F1 driver Sebastian Vettel reacts during the news conference ahead of awards ceremony as a part of the FIA General Assembly in St. Petersburg, Russia. Taking place for the first time in Russia, the FIA Annual General Assembly is held in St. Petersburg on December 3-7. Alexei Danichev / Sputnik

Forrás: AFP / Sputnik

Fotó: Alexei Danichev

„Csapatként egy egész nemzet és

világszerte több millió szurkoló reményeit, várakozásait, valamint büszkeségét kell magunkkal vinnünk, mi pedig vállaljuk ezt a felelősséget”

- jelentette ki a bemutatón Louis Camilleri, a Ferrari elnöke.

Az olasz istálló 11 éve nem nyert sem egyéni, sem konstruktőri világbajnoki címet, tavaly második volt a Mercedes mögött, az idén pedig ismét vb-győzelmet akar ünnepelni.

„Jó úton járunk, és remélhetőleg még tovább fejlődünk”

- mondta a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, aki 2015 óta versenyez a Ferrarinál, és a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon 220. alkalommal rajtol majd el Forma-1-es futamon.

A 31 éves német pilóta csapattársa a 21 esztendős monacói Charles Leclerc lesz, aki a Ferrarival 2007-ben vb-győztes finn Kimi Räikkönen helyére érkezett az istállóhoz.

A Ferrari a téli szünet alatt csapatfőnököt is váltott, Maurizio Arrivabene posztját a svájci Mattia Binotto vette át.

Az SF90 festése annyiban tér el a tavalyitól, hogy

a hagyományos piroson kívül egy szponzori megállapodás miatt hangsúlyosabbá vált a sötétszürke szín.

A mezőny tíz csapatából kilenc már bemutatta az idei autóját, utolsóként az Alfa Romeo Racing néven induló Sauber prezentálja majd a versenygépét jövő hétfőn, amikor Barcelonában elkezdődik 2019 első hivatalos tesztje.

A vb március 17-én rajtol Melbourne-ben, a Magyar Nagydíjat augusztus 4-én rendezik.

Borítókép: Vettel is elégedett lehet az új géppel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában