Sport

2009.09.04. 02:28

A Felvidéken az Acélbikák

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói tegnap reggel útra keltek a Felvidékre, ahol két mérkőzést játszanak szlovák első osztályú csapatokkal.

Agárdy Csaba

Pontosabban az első mérkőzésen már túljutott a csapat, mivel tegnap este lapzártánk után Nagyszombaton (Trnava) korcsolyázott jégre.

Ma 18 órakor Nagytopolcsányban, a HC Topolcany otthonában szerepel J. P. MacCallum együttese. Ez a találkozó a múlt heti dunaújvárosi meccs - 4-3-ra nyert a DAB - visszavágója lesz, és valószínű, hogy parázs csatát hoz majd. Így volt ez Dunaújvárosban is, ahol a meccs azzal fejeződött be, hogy a szlovákok egy része - vélt sérelmei miatt - nem állt fel a mérkőzések után szokásos kézfogáshoz. A vendégjátékosok ki is fejezték: folytatás a jövő héten...

A dunaújvárosiak tartalékosan utaztak el a kétnapos túrára, mert Kiss Ákos, Horváth Gáspár, Erdélyi Péter, Erdélyi Tamás, Mestyán István és Jonkl László is sérült. Jonklon kívül mindenki sérülése könnyebb, viszont lehet, hogy a fiatal csatár térdszalag-szakadást szenvedett. A sérültek miatt a csapattal tartott két tehetséges, 1991-es születésű hokis, Bene Márk és Pavuk Attila is. A DAB szombaton este a topolcsányi mérkőzés után tér haza, majd vasárnap 17 órakor Pesterzsébeten a Ferencvárossal játszik.

A dunaújvárosi csapatok közül legelőször a Dunaferr ifjúsági gárdája kezdi meg bajnoki szereplését. Vladimír Babic alakulata ma 18 órakor az SC Csíkszeredát fogadja. A bajnokságban a SAPA Fehérvár AV 19, a Debreceni HK, a Miskolci Jegesmedvék, a Vasas Stars és az Újpest vesz részt. Az alapszakaszban oda-vissza mérkőznek meg a csapatok. Ezután következik a középszakasz, amikor az első négy és az ötödik-hetedik helyen végzett együttesek újabb teljes kört játszanak, végül következnek a helyosztók. Az ifjúsági bajnokságban az 1992. január 1. és az 1993. december 31. között született hokisok léphetnek pályára. A serdülő játékosok korlátlanul feljátszhatnak az ifik közé, míg az ifik az OB I-ben és a junior pontvadászatban is bizonyíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!