Már az elején eldőlt

2018.11.01. 23:01

A Felcsút ellen búcsúzott a kupától a DPASE

Az álmok öt percig tartottak... Ennyi idő kellett ahhoz, hogy a vendégek megvillantsák az erejüket a Dunaújváros PASE – Puskás Akadémia FC 0–2 (0–2) mérkőzésen a Magyar Kupa 7. fordulójában, a Dunaújváros Stadionban szerda este.

Balogh Tamás

Jó hangulatú, szépszámú közönség érkezett, hogy a maga módján (szép csendesen) szurkoljon a hazai csapatnak és lássa, hogy a kétosztálynyi különbség mit is jelent valójában a mai labdarúgásban.

Dunaújváros PASE – Puskás Akadémia 0–2 (0–2)

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Varga Róbert, Kis Balázs, Farkas Viktor, Kiss Patrik Márk (Tapiska Géza a 67. percben), Zvara Dávid, Puskás Gábor Sándor, Horváth Kevin, Tóth Tibor, Szepessy Róbert (Vajda Brendon a 67. percben), Sándor Tamás (Hompót Dániel a 81. percben). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Gólszerző: Latifi, Radó (mindkettő Felcsút).

 

Nos, mindenki számára hamar kiderülhetett, hogy elég sokat. Az ezen az estén a magukat tartalékos fölállásúnak mondott vendégek szimpatikus, kulturált focit játszottak. Különösebb erőfeszítés nélkül, negyed óra alatt beállították a végeredményt. Az ő akaratuk érvényesült. A folytatásban ugyan néhányszor a gyakran egy kicsit megilletődötten játszó, tehetséges fiatal hazai csapat ugyan megdobogtatta a velük szimpatizálók szívét, de a számukra kínálkozó lehetőségek nem hozták meg az óhajtott góljaikat. Közülük senki sem állt feltartott kézzel a pályán, de a támadórészlegük csipkelődésére válaszul, a vendégek hosszú percekre eldugták a labdát. Igazi figyelemre méltó teljesítményt Vaszócsik Viktor, a hazai kapus által dirigált védekező játékosok nyújtottak.

Lőrincz Emil, a Dunaújváros PASE vezetőedzője:

– Attól, hogy elmaradt a meglepetésünk, nekem jobban fáj, hogy rettentő bátortalanul és félve kezdtük a mérkőzést. Ugyanakkor nagyon nagy hibákat vétettünk, amiknek a következtében a Puskás Akadémia tizenkét perc alatt két gólt rúgott. A második félidő elejére elkezdtünk egy kicsit bátrabban játszani, és kialakítottunk egy-két komolyabb lehetőséget. Ez lehet a csapat számára az egyik tanulság: gyorsabban gondolkodni, cselekedni és játszani.

Beczés Miklós, a vendégcsapat vezetőedzője:

– A legfontosabb célunk a továbbjutás kivívása volt, amit már a mérkőzés elején bebiztosítottunk, és utána végig kézben tartottuk a találkozót. Örömteli, hogy a gólok mellett sok helyzetet tudtunk kialakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában