röplabda

2019.01.27. 23:58

A fehérvári gyorsot nem sikerült megállítani

Dunaújváros Szombaton a röplabda NB I. Liga második fordulójában hazai pályán ötjátszmás csatában szenvedett vereséget a Dunaferr Sportegyesület csapata.

Gróf András

Dunaferr SE–MÁV Előre SC

2:3 (19, -21, 18, -14, -14)

Dunaújváros Sportcsarnok, 150 néző.

Dunaferr SE: Tomanóczy B., Iván B., Csizmadia, Hatvany Zs., Móró, Matyiák, Sárközi (liberó). Csere: Balázs B. (liberó), Laczi, Majoros, Tajti, Iván G., Mihucz. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

MÁV Előre SC: Náhol, Neukum, Kaposi, Kholmann, Cordies, Stefanovics, Takács M. (liberó). Csere: Sziládi, Szőke Z., Guzmics, Nagy Á. (liberó), Damsits. Vezetőedző: Németh Edmund.

Ötszettes csatában maradt alul a Dunaferr
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A megyei rangadó remek iramban kezdődött, felváltva estek a pontok. 6-6-os állást követően Csizmadia pontos nyitásainak köszönhetően hárompontos előnyt szereztek a hazaiak. Ez a különbség magabiztossá tette a Dunaferr játékosait, akik látványos pontokkal be is zsebelték az első játszmát. A második szett elején ismét Csizmadia percei következtek, aminek köszönhetően hamar négypontos újvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. A folytatásban felzárkóztak a székesfehérváriak, és 8-6 után zsinórban szerzett hat ponttal fordítottak is. A végjátékban is a vendégek koncentráltak jobban, aminek köszönhetően ki is egyenlítettek.

A harmadik játékrészben Hatvany Zsolt vezérletével fokozatosan elhúzott a Dunaferr gárdája, és ellentmondást nem tűrő játékkal ismét előnybe került. A negyedik játsz­ma azonban hatalmas csalódást okozott. A vendégeknek tulajdonképpen minden sikerült, Tomanóczy Tibor pedig időkérésekkel próbálta „felpiszkálni” a játékosait, ami azonban nem járt eredménnyel. A MÁV Előre együttese huszonegy perc alatt kivívta az egyenlítést. A mindent eldöntő ötödik felvonás nem indult jól, de a szett közepére szoros csata alakult ki. A véghajrában 14-14-es állást követően azonban az utolsó két labda a vendégeké lett.

A forduló másik két összecsapásának hét végi eredménye: PTE-PEAC–Sümegi RE 1:3, SZESE-Győr–Szolnoki RK 3:2. A csoport állása a második fordulót követően: 1. Sümegi RE 6 pont, 2. MÁV Előre SC 5 pont, 3. Dunaferr SE 3 pont, 4. SZESE-Győr 2 pont, 5. PTE-PEAC 1 pont, 6. Szolnoki RK 1 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában