11°
15°
10°

Kevés a fiatal, aki motorcsónakversenyző szeretne lenni, de talán a helyzet nem reménytelen

Dunaújváros egyik legsikeresebb sportága a motorcsónak. A Dunaújvárosi Vízi Sport Klub elnökével és az egyik legsikeresebb versenyzőjével tekintettünk vissza 2015-ös évre.

Tábori Áron tavaly a Formula-4 kategóriában világbajnoki hatodik helyezést ért el. A sportoló elégedett a szereplésével.

– Ez egy technikai sport, tudni kell, hogy nem csak a tudás számít, hanem az anyagi háttér is nagyon lényeges. Mindig arra készülök, hogy a legjobb legyek, a segítőimmel együtt. Soha sem veszi a kedvemet az, hogy a nyugat versenyzők sokkal több pénzel gazdálkodhatnak, mint mi. És itt szeretném megköszönni a Dunaújvárosi Vízi Sport Clubnak, személy szerint dr. Sándor Péternek minden segítséget.

Dr. Sándor Péter, aki évtizedek óta rengeteget tesz a magyar motorcsónaksportért, aki maga is kiváló versenyző volt a sportág helyzetét nagyon tömören foglalta össze..

– Nem volt rossz szezonunk tavaly, hiszen rendeztünk Európa-bajnokságot, világbajnokságot. Bodor Péter és Tábori Áron révén remek eredményeket értünk el. Az viszont agy gond, hogy nincs utánpótlás, kevés gyerek akar motorcsónak-versenyző lenni. Hogy ez ne így legyen az idén komoly programot indítsunk a gyerekeknek.

 

 


Legolvasottabb

1
Darázstámadás történt a Római óvodánál! (frissítve)
2
Holttestet találtak a dunaújvárosi Kikötő-öbölben
3
A dunaújvárosi uszodában forgatott az Oscar-díjas Jennifer Lawrence
4
Feltörtek egy dunaújvárosi lángosost
5
Tovább a megkezdett úton! Interjú Hwang Seong Hakkal, a Hankook ügyvezető igazgatójával
kedves gesztus
Vége a reptéren elkóborolt plüssmacik korának (videó)
kosáreső / 20 perce
Fölényes győzelmet aratott idegenben a Körmend
A magyar együttes 17 ponttal diadalmaskodott.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *id. TAMANKÓ FERENC* 86 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 22-én, pénteken 11 órakor lesz a daruszentmiklósi temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *PRIBÉK LÁSZLÓNÉ* életének 64. évében elhunyt. Temetése 2017. szeptember 25-én 13 órakor lesz a dunaújvárosi temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VUKOV IRÉN* 88 éves korában megtért őseihez. Temetése 2017. szeptember 22-én 10 órakor lesz a dunaújvárosi temetőben. A gyászoló család
Évadnyitó közgyűlés / 1 órája
Ezek az ügyek kerültek napirendre a közgyűlésen!
Szabó Szabolcs
Kohász kézi / 1 órája
Győzelmet aratott a kohász, pedig sok helyzetet kihagyott!
Jankó Árpád
Diákolimpia / 1 órája
A 140-en birkózó közül több dunaújvárosi országos döntőbe jutott!
Gallai Péter
DPASE / 2 órája
Fejben végig ott kell lenniük! Ezen a meccsen múlik biztos győzelem
Gróf András
Lányára hagyta a céget / 3 órája
Elhunyt a L'Oréal örököse
Dunaferr SE / 3 órája
A fiatalokra épít a röpi csapat! A legtöbb játékos életkora húsz év alatt van
Gróf András