Sport

2013.06.13. 18:10

A dunaújvárosi utánpótlás kenusok remekeltek

Remekül sikerült a hétvégén, Szegeden megrendezett ifjúsági, U23-as Eb és vb válogató a Dunaferr SE kenusai számára, akik több elsőséget szereztek.

Gallai Péter

Öt dunaújvárosi fiatal vágott neki a viadalnak, hogy kiharcolják helyüket a magyar válogatottban. Lássuk, mire jutottak a Dunaferr SE kenusai: Hajdu Jonatán a győri Khaut Kristóffal párban megnyerte az 1000 méteres számot, ezen felül a legrövidebb, olimpiai egyes számban is a dunaújvárosi versenyző állhatott fel a dobogó tetejére. Horváth Máté Sebestyén tavalyi párjával, a velencei Duró Józseffel az 500 méteres kettest nyerte meg, így mind a két párosban dunaferres versenyző integethetett a közönségnek a pódium tetejéről. Utóbbiak két győrivel kiegészülve C-4 500 méteren is behúzták a hajót az első helyre, ezzel Horváth utolérte az aranyak számában Hajdut, ketten összesen négy elsőséggel bővítették a Dunaferr SE dicsőséglistáját.

A dunaújvárosi küldöttség tagjai: Molnár Gergő edző (balra) mellett Kovács Máté, Kiss Balázs, Hajdu Jonatán, Horváth Máté Sebestyén és  Náhlich Csaba áll, a sort a szakosztály vezetőedzője, Hubik András zárja. Az öt fiatal közül Hajdu és Horváth került be a válogatottba (Fotó: Vohlmann György)

Kiss Balázs C-1 1000 méteren odaért a dobogó harmadik fokára és C-4 1000 méteren is  begyűjtött egy ezüstöt. A még serdülő korú Kovács Máté szintén tagja volt a C-4 1000 méteren második helyezett hajónak, ezzel letette névjegyét az ifik mezőnyében is. Náhlich Csaba az U23 korosztályban kiegyensúlyozottan versenyzett és mindhárom távon bekerült az A-döntőbe. Hajdu és Horváth edzője Molnár Gergő, Kiss, Náhlich és Kovács trénere pedig Hubik András.

Eredmények: C-1 ifi 1000 méter: 2. Hajdu Jonatán, 3. Kiss Balázs. C-2 ifi 1000 méter: 1. Khaut Kristóf (Győr), Hajdu Jonatán, 4. Horváth Máté Sebestyén, Duró József (VVSI). C-1 U23 1000 méter: 9. Náhlich Csaba. C-1 ifi 500 méter: 2. Hajdu Jonatán, 6. Kiss Balázs. C-2 ifi 500 méter: 1. Horváth Máté Sebestyén, Duró József. C-1 U23, 500 méter: 6. Náhlich Csaba. C-1 ifi 200 méter: 1. Hajdu Jonatán, 2. Horváth Máté Sebestyén, 6. Kiss Balázs. C-1 U23, 200 méter: 5. Náhlich Csaba. C-4 ifi 1000 méter: 1. Horváth Máté Sebestyén, Duró József, Horváth Ákos (Győr), Rum Richárd (Győr), 2. Csercser Dávid (BKV Előre), Pálfi Bence (BKV Előre), Kiss Balázs, Kovács Máté.

A héten megtartotta ülését a szövetség szakmai bizottsága, ahol eldőlt, hogy mely számokban kik képviselhetik hazánkat a június 27-én kezdődő poznani Európa-bajnokságon. A dunaferresek közül Hajdu Jonatán és Horváth Máté Sebestyén került be a keretbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!