Sport

2016.12.07. 19:10

A dunaújvárosi női vízilabdázók várják a következő riválisokat

Dunaújváros - A hazai rendezésű Euroliga csoportselejtezőjéből első helyen jutott tovább a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics vízilabdacsapata.

Gallai Péter

A német Heidelberg, az olasz Messina és magyar BVSC legyőzése után veretlenül nyerte meg a hét végén Mihók Attila csapata az A jelű csoportot. A nagy bravúr után pedig várhatja a folytatást a dunaújvárosi együttes, ami a következőképpen alakul. A selejtező négy csoportjából az első három-három jutott tovább, hozzájuk csatlakozik most az előző kiírás négy döntőse - a győztes spanyol CN Sabadell, a második Újpest, a harmadik orosz Kinef Kirishi, valamint a negyedik görög Olympiakosz -, amelyek kiemeltek voltak. A tizenhatos mezőny sorsolását december 14-én rendezik meg úgy, hogy ismét négy négyes csoportot alakítanak ki.

Horváth Brigittáék klasszis ellenfeleket kaphatnak Fotó: Zsedrovits Enikő

Mivel a dunaújvárosiak első helyen jutottak tovább, így (elvileg) könnyebb kvartettbe kerülhetnek.

Ez a 16 csapat várja a sorsolást: DUE-Maarsk, CN Sabadell (spanyol), UVSE, Kinef Kirishi (orosz), Olympiakosz (görög), Sant Andreau (spanyol), Khanty-Mansiysk (orosz), Padova (olasz), BVSC, Utrecht (holland), Leiden (holland), Mataro (spanyol), Messina (olasz), Vouliagmeni (görög), Bogliasco (olasz), Lille (francia).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!