Sport

2009.09.03. 02:28

A dunaújvárosi női csapat rosszul rajtolt

Budapest - Tegnap este megkezdődött az első osztályú női kézilabda-bajnokság. A nyitányon a Dunaújváros NKKSE gárdája erős csapathoz utazott.

Jankó Árpád

Még akkor is egységesebb, erősebb az FTC a dunaújvárosi csapatnál, ha Zácsik Szandra játékát nem engedélyezte az európai szövetség. Azaz a döntés alapján a Ljubljana játékosa a már magyar állampolgárságot is kapott felvidéki Zácsik. No és Szamoránsky Piroska távozása is gyengítette valamelyest a Fradit.

A Dunaújváros NKKSE viszont a fiatalokhoz rutinos, válogatott játékosokat tudott igazolni a nyáron, így Balogh, Nagy és Jókai szerepeltetése reménykedésre adhatott okot. (Ferling Bernadett majd vasárnap a hazai bemutatkozáson, a Siófok ellen játszik.) A tegnapi mérkőzés legfontosabb kérdése az volt, hogy miképp tudja a dunaújvárosi gárda megállítani a fradisták rohanásait. Rapatyi Tamás ezért a hatosfal helyett nyitott védekezést tervezett a nagy erővel rohamozó hazaiakkal szemben.

FTC - Dunaújváros 34 -24 (20-7)Dunaújváros: Győri - Balogh, Jókai, GÁSPÁR, Sári, Takács F., Nagy I. Csere: Pisák (kapus), Vadász, Erdősi, Takács D., Felső, Berta. Edző: Rapatyi Tamás.

Sajnos a dunaújvárosi csapat kezdeti kemény védekezése felpuhult, így a Fradi átszakította a vendégek falát. Ráadásul Rapatyi csapatának támadójátéka is bizonytalanná, hitehagyottá vált, és a hazaiak éltek a lehetőséggel, lerohanták a Dunaújvárost. A második félidőben valamelyest javult a vendégek játéka, de ekkor is sok volt a technikai hiba. Vadász Ildikó komolyabb sérülést szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!