izgalmas mérkőzésének ígérkezett

2019.09.23. 20:00

A DUFK legyőzésével továbbra is listavezető a baracsi csapat

A megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában az éllovasok közül csak a Baracsnak és a Vajtának termett három pont. Utóbbiak az egy fordulóval korábban éppen előttük álló Kálozt győzték le idegenben. A Nagykarácsony pedig szomszédvári rangadón nyert az Előszállás ellen.

Horváth László, Balogh Tamás

A déli csoport hatodik körében helycserék és nagyarányú vereségek is születtek. A tabella első helyét, kiegyensúlyozott teljesítménnyel továbbra is a hibátlan Baracs uralja, miután dunaújvárosi ellenfelét győzte le hazai pályán.

Baracs – DUFK 2–1 (1–1)

Baracs: Vaszócsik – Hepp, Prókai (Rezes), Badi B., Bartók, Szili (Juhász), Éliás (Nagy E.), Ásványi, Huber (Boros), Nagy D. (Badi K.), Kőkuti.

DUFK: Furuglyás – Matolcsi (Fekete D.), Danó (Heftner), Gyöngyösi (Rácz), Bartha, Rabijász, Kürti (Pinczési), Széhn, Szabó K., Cséplő, Szabó I.

Helyenként keményebb küzdelmeket is láthattunk a Baracs – DUFK meccsen, a képen a hazai két gólt szerző Nagy Dániel (b2)
Fotó: Horváth László

A hét vége izgalmas mérkőzésének ígérkezett ez az összecsapás, ahol az éllovas együttes egy frissen feljutott, tele bizonyítási akarattal felvértezett csapatot fogadott. Az első félidő 10. percében a hazaiak későbbi gólszerzője, Nagy Dániel kapott ajándéklabdát a dunaújvárosi tizenhatoson belül, de lövése kaput tévesztett. A 18. percben Ásványi került remek helyzetbe egy hazai akcióban, gól azonban ezúttal sem született. Sőt az első félidő közepén közel negyedóráig magára húzta ellenfelét a Baracs, a dunaújvárosi kontrák több veszélyes helyzetet is teremtettek, Vaszócsik kapus bravúrjára is szükség volt a harmincadik percben. Alig nyolc perc múlva újabb dunaújvárosi támadásnál a kapu előtt húzogatott labdát ráküldték a vendégek, de gólt csak a kipattanóra érkező Kürti tudott szerezni. A lélektani előny így a vendégekhez került. A Baracs a találat után megrázta magát, és a negyvenötödik percben egy jobb oldali beadásból fejessel egyenlített Nagy Dániel.

A szünetet követően sokáig csak helyzetekig jutottak a csapatok, amíg a nyolcvanhetedik percben Nagy Dániel bekotorta a baracsiak második, egyben a győzelmet is jelentő találatát. A fejben frissebb hazai együttes megérdemelten, listavezetőhöz méltón gyűjthette be a három pontot.

A mérkőzés végén Idei Szabolcs, a Baracs edzője értékelt: – Az első játékrészben a vendégek eléggé jól tették a dolgukat. Mi viszont visszafogottan futballoztunk, kevésbé találtuk a fogást ellenfelünkön. Az utolsó húsz percben elfáradhatott partnerünk, így többször is beszorultak. Próbáltuk nyomni, pörgetni az eseményeket, amelynek során sikeresen megszerezhettük a három pontot. A folytatásban szeretnénk megőrizni helyünket a tabellán, de számítunk a nagy nyomásra, hogy minden csapat minket akar majd megverni.

Nagykarácsony – Előszállás 4–1 (4–1)

Nagykarácsony: Fekete T. – Kovács D., Jeney, Tábi, Simon J. (Szabó M.), Halasi, Boros (Szekszárdi), Felföldi, Kovács R. (Wadolowski), Mohácsi (Szűcs), Killer.

Előszállás: Kercza – Harasztia, Nyári, Kiss (Tóth), Czifra, Béres, Szalai (Reichardt), Baksa (Ecsedi), Bozsoki (Balogh N.), Rupa, Németh F. (Kovács Zs.).

Az előszállásiaknak már az első félidőben elment a meccs, helyzetüket nem könnyíti, hogy Dunaföldváron edzenek és játszanak
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

A szomszédvárak rangadójára szép számú lelkes közönség volt kíváncsi, valamennyien a sajátjaik győzelmére fogadtak volna. Az első percek a vendégeket igazolták. Biztatóan mozogtak, és a vezetést is ők szerezték meg Czifra révén a 8 percben. Innen a Nagykarácsony céltudatosan vette a kezébe az irányítást, Killer egyenlített a 11. percben, a vezetés pedig Kovács R. érdeme volt a 25.-ben. A további előnyt Boros biztosította a 27. percben, majd az utolsóban már a 4–1-es végeredményt is beállította. A második félidő kiegyenlített, kakaskodástól sem mentes csatát hozott, de mindkét csapat adós maradt az újabb találatokkal.

Mergl István a Nagykarácsony szakvezetője így értékelt:

Mergl István, a Nagykarácsony vezetőedzője
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

– Egy ilyen rangadón benne van a pakliban, hogy az egyik csapat, most az Előszállás, gyorsan vezetést szerez, de ez nem hozott bennünket zavarba. Tudtuk a dolgunkat, mentünk tovább, és elég gyorsan megfordítottuk a mérkőzést. Sajnos a Boros sérülése kiújult a második félidőre, de addig szerencsére az egyik erősségünk volt. A következő mérkőzésen Adonyba utazunk, ahol újabb kemény csata vár ránk. Itt a megye kettőben nincsenek már könnyű mérkőzések. Kevés csapat van, minden győzelemért meg kell küzdenünk.

Masinka Csaba, az előszállási edző véleménye:

Mergl István, a Nagykarácsony vezetőedzője
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

– Úgy gondolom, hogy már az első félidőben elment a mérkőzés. Védekezésben egyéni hibák tömkelegét vétettük, és nem azt játszottuk, ami eredményt hozhatott volna számunkra. Általában pedig nem tudtunk csapatként működni. A második félidő már egészen más volt, kiegyenlített játékot hozott. Ott már nyíltak gólszerzési lehetőségeink, de sajnos ezen a napon semmi sem sikerült. Nagyon akartunk, de ez görcsösebbé tette a játékunkat. Ez rontotta el a helyzetkihasználásunkat. A helyzetünket nehezebbé teszi a hazai pálya hiánya. Edzéslehetőséget Dunaföldváron kaptunk, ahol jó körülmények között tudunk gyakorolni. A „hazai” meccseinket is ott rendezzük. Legközelebb a listavezető Baraccsal fogunk megmérkőzni Földváron, de úgy gondolom, hogy megnehezíthetjük a dolgukat.

A forduló további eredményei: Sárbogárd – Ráckeresztúr 8–0, Szabadegyháza – Seregélyes 3–1, LMSK Cobra Sport – Adony 0–1, Káloz – Vajta 2–3, Pusztaszabolcs Iváncsa II – Aba Sárvíz 2–3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában