A tanulás mellett a sportban is maradandót alkottak

2019.11.22. 22:34

A DUE büszkeségei, egyben példaképei

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség csütörtöki díjátadó gáláján a Dunaújvárosi Egyetem számos hallgatója, illetve a DUE nevét viselő klub sportolója vehette át az Év Egyetemi Sportolója elismerést. Rajtuk kívül díjat vehetett át Mihók Attila, s rangos kitüntetésben részesült dr. habil András István, a DUE rektora, rajta keresztül pedig az egész intézmény.

Gallai Péter

A legeredményesebb egyetemista sportolónak járó plakettet azok az egyetemi, főiskolai sportolók vehették át, akik 2019-ben az Universiadéról arany-, ezüst- vagy bronzéremmel tértek haza, valamint mindazok a hallgatók, akik az egyetemi Európa-bajnokságon érmet, illetve a felnőtt-világbajnokságokon első helyet szereztek.

A gálán beszédet mondott dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára is: – A kormányzat teljes mértékben egyetért a ­MEFS értékrendszerével. A díjazott bajnokok példaképek, hiszen nem csupán a tanulásban, hanem sport világában is maradandót alkottak. Ezek a példaképek sokat segítenek abban, hogy hitet adjanak mindannyiunknak a mindennapok során.

A rektor, dr. habil András István Hajós Alfréd Aranyplakettet vehetett át

Az eseményen dr. habil András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora Hajós Alfréd Aranyplakett kitüntetést vehetett át prof. dr. Kiss Ádám MEFS elnöktől, ami az egyik legnagyobb elismerése a szervezetnek.

Prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke (b) adta át dr. habil András Istvánnak, a DUE rektorának az aranyplakettet
Fotó: MEFS

– Természetesen nagyon büszke vagyok erre a díjra, amit ugyan én vehettem át, de az egyetem közösségéé, mindenki részese ennek. Úgy gondolom, ezzel azt a sokéves törekvésünket és munkánkat ismerték el, amit az oktatás mellett a sport terén tettünk. Amint elnök úr beszédében fogalmazott, ezek a kiváló szakemberek, tanárok, intézményvezetők a „havat elsöprik a bajnokok elől”. Például egyetemünkön évente hat kiválóan teljesítő hallgatónk, ebből három mindig vízilabdázó, kiemelt sportösztöndíjban részesül. Ezenfelül a többi élsportolónkat is amiben tudjuk támogatjuk, a többi között az egyéni tanrend biztosításával. Továbbá az egyetem sport­egyesületén belül működik a futsal, az asztalitenisz, a floorball és a kosárlabda szakosztály, illetve névadói vagyunk a vízilabdacsapatnak, amely – akár az Universiade-csapat nyáron az elsőséggel – sporttörténelmet írtak a nemzetközi kupasikerrekkel – fogalmazott lapunk megkeresésére a DUE rektora.

A Mihók Attila (b2) vezette női vízilabdázók aranyérmet nyertek az Universiadén, a fiúk bronzérmet – erős dunaújvárosi részvétellel
Fotó: MEFS

A dunaújvárosi díjazottak

A Dunaújvárosi Egyetem díjazott hallgatói. Kiss Alexandra (DUE-Maarsk), Brezovszki Gerda (DUE-Maarsk), Farkas Tamara, Gémes Alexa, Huszti Dóra, Lekrinszki Gina (mindannyian vízilabda, Universiade aranyérem). Burián Gergő, Kardos Gergely, Sánta Dániel, Szatmári Kristóf (mindannyian vízilabda, Universiade bronzérem). A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics vízilabdacsapat tagjaként: Garda Krisztina (Széchenyi István Egyetem, vízilabda, Universiade aranyérem). A női vízilabda Universaide-válogatott szövetségi kapitányaként Mihók Attila, a DUE-Maarsk Graphics vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában