Sport

2014.10.13. 19:35

A DF női vízilabdázóinak nagyon gyors játékára nem volt ellenszer

Dunaújváros - Négy győzelemmel, csoportelsőként jutott be a hétvégén a női vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjébe a Dunaújvárosi Főiskola VE együttese. Hétfőn megtartották az elődöntők sorsolását is, a DFVE a BVSC ellen játszik a fináléért decemberben.

Gallai Péter

Mihók Attila vezetőedző tanítványai sorrendben a Kópé ÚVSE, az Eger, a Kecskemét és a Szeged elleni nyertek, méghozzá magabiztosan. A dunaújvárosi szakember azzal kezdte a hétvége értékelését, hogy nagyon büszke a csapatra és boldog.

- Azért nem volt olyan könnyű, mint az az eredményekből kitűnik, de nagyon határozott és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a lányok. Méghozzá úgy, hogy két meghatározó emberünk, a holland Slagter és Horváth is hiányzott sérülés miatt. A fiatalságuk ellenére ki tudták használni erényeiket és sikerült a fizikális részre terelni a hangsúlyt a meccseken, amiben nagyon jók voltak. Az Eger és a Szeged ellen ezt a negyedek is mutatták, a második félidőre tulajdonképpen csak az volt a kérdés, mennyivel győzünk. S mindkét összecsapáson úgy pólóztunk, mintha a kupadöntőt játszottuk volna. A másik két együttes ellen, mivel nem voltunk egy súlycsoportban, a legfiatalabbak játszottak, a kezdősor edzés jelleggel ugrott csak be a medencébe.

Mihók Attilát hallgatják a lányok, akik a Magyar Kupa selejtezőjében határozott és magabiztos, na meg eredményes pólót játszottak (Fotó: Ónodi Zoltán)

A DF trénere arra a kérdésre, hogy mi volt a siker nyitja, egyértelműen felelte, hogy a példátlanul gyors játékuk, amivel ezúttal a többiek nem tudtak mit kezdeni.

- Természetesen akadtak kritikai észrevételeim, de azt mondom, hogy nagyon kellemes benyomás alakult ki a pillanatnyi játékszintről. Azt is örömmel láttam, hogy a lányok képesek voltak irányítani a meccseket, nem arról volt szó, hogy valahogy majd nyerünk. Persze ezért nagyon sokat dolgoztunk, aminek úgy tűnik megvan az eredménye. S az sem mellékes, hogy az önbizalmuknak is jót tett ez a hétvége. Az Eger és a Szeged is jó vízilabdázókból álló társaság, de fizikálisan nem tudták felvenni a versenyt velünk. Ahhoz, hogy ezt valaki elérje, nem elég csak az edzés, az állóképesség fejlesztése, ezt olyan játékosokkal lehet megcsinálni, mint például Menczinger, Gurisatti, vagy Vályi Vanda, akik olyan dinamikai mutatókkal rendelkeznek, ami keveseknek van. Persze a hihetetlenül megerősödött Újpest, vagy a Szentes más tészta. Ellenük a sebesség önmagában kevés lesz, kellenek a taktikai és technikai egyéni képességek is.

Tegnap a Magyar Vízilabda Szövetség székházában megtartották a Magyar Kupa négyes döntőjének sorsolását, a decemberi elődöntőben a dunaújvárosiak a BVSC-vel találkoznak, míg a másik ágon az Újpest az Egerrel. Úgy tűnhet a könnyebb ellenfelet kaptuk, de Mihók mester óvatosságra int:

- Semmiképp nem a legkönnyebb rivális, hiszen a selejtezőben megverték az Újpestet, aki pedig erre képes, az világszinten is tud pólózni. Őket kaptuk, őket kell legyőzni és pont. A jövő héten hozzájuk utazunk bajnokira, így rögtön fel is tudjuk mérni, mire számíthatunk ellenük.

Stabil és kiegyensúlyozott játékot mutattak a lányok, na meg nagy sebességet




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!