Sport

2013.12.09. 18:10

Szücs Gabriella a Szuperkupát is megnyerte csapatával

Dunaújvárosi női vízilabdázók találkoznak szembe majd egymással szerdán Budapesten, amikor a Világliga meccsre készülő felnőttek a juniorokkal játszanak.

Gallai Péter

Hétfőtől közös edzőtáborral készül a december 17-i Világliga nyitányra Merész András együttese, a felnőtt válogatott szerdán 20 órakor Budapesten a juniorokkal játszik. A felnőttek között öt Dunaújvárosi Főiskola pólós Kasó Orsolya, Menczinger Kata, Miskolczi Kitti, Garda Krisztina, Csabai Dóra szerepel, az U18-as keretben pedig Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Sinka Gréta személyében csapattársaikkal találkoznak majd szembe.

A Világliga keretről Merész András a DigiSport csatorna műsorában beszélt: Szerencsére Bolonyai Flóra el tud szabadulni négy nappal a mérkőzés előtt, így ő ott lesz Olaszországban, de a junior válogatott elleni meccsen, valamint az itthoni felkészülésben nem tud részt venni. Illés Anna és Antal Dóra az amerikai Burkley egyetemen tanulnak, ezért nem játszanak. Ráadásul Európában három bajnokságban szerepelnek válogatottaink, és nem minden klub egyformán megértő. Szücs Gabriella például még 14-én bajnokit játszik.

S ha már a mester Szücsöt említette, az újvárosi játékos a hétvégén Moszkvában az európai Szuperkupa döntőjében szerepelt. A Bajnokok Ligája győztes Sabadell és a LEN Kupa finalista Izmailovo összecsapását egy góllal Szücsék nyerték meg. Ezzel a sikerrel 2013-ban már negyedik trófeáját gyűjtötte be, a spanyol bajnoki, a kupaarany és BL siker mellé már a Szuperkupa is feliratkozott azaz mindent megnyert Európában csapatával.

A DFVE klubjához kapcsolódik, hogy eldőlt: Mihók Attila együttese a negyedik helyen várja a tavaszi folytatást a bajnokságban, miután az év zárómeccsén a Szentes 13-10-re legyőzte az Újpestet, ezzel pedig alaposan összesűrűsödött az élmezőny.

Az állás: 1. Eger 21 pont, 2. Szentes 15 pont, 3. Újpest 15 pont, 4. Dunaújvárosi Főiskola VE 13 pont, 5. BVSC 10 pont, 6. Szeged 6 pont, 7. Honvéd Polo 3 pont, 8. Angyalföldi SI 0 pont.

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!