kézilabda

2019.01.25. 21:34

A csapat most már nem néz hátra, csak előre

Igaza van György László vezetőedzőnek, aki azt nyilatkozta, hogy jelenleg nincs idő arra, hogy részletesen kielemezzék a Kohász rosszul sikerült szerdai mosonmagyaróvári mérkőzését. Merthogy nyakunkon az érdi utazás. Ma Érden 18 órakor játszik bajnoki kézilabda-mérkőzést a D. Kohász és az Érd női csapata.

Jankó Árpád

Természetesen azért mi megengedhetjük magunknak, hogy az óvári küzdelemről tépelődjünk egy kicsit.

Annál is inkább, hogy nemcsak nyert a Mosonmagyaróvár egy góllal egy furcsa találkozón, hanem Horváth Bernadett „jóvoltából” a Kohász irányítója, Szalai Babett feladta a játékot komoly fájdalmai miatt.

A mosonmagyaróvári játékos elérte a célját. A Kohásznak az első számú szervező játékosát kellett nélkülöznie a továbbiakban. Az óvári játékos megúszta a piros lapot. Babett játéka pedig a mai Érd elleni mérkőzésen az orvosi vizsgálatok alapján sajnos erősen kérdéses.

Monori lendületes támadójátékára is szükség lesz ma este Érden
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Pedig a Kohász csapatkapitánya, válogatott irányító játékosa nagyon fog hiányozni a mai, Érd elleni találkozón. György László a következőket nyilatkozta a mérkőzés előtt:

– Nem mi vagyunk a találkozó esélyes csapata, de bízom abban, hogy elszántan, nem feltett kézzel játszunk Érden. Amennyire tudtunk, ez alatt a két nap alatt készültünk az érdiek játékából. Tehát nem foglalkoztunk most az óvári tapasztalatokkal, nem tekintünk vissza. Most fontosabb a mai találkozó számunkra. Fel kell állnunk Mosonmagyaróvár után. Úgy gondolom, hogy az érdi találkozón számunkra nem is a két pont sorsa a legfontosabb, hanem egy küzdelmes, becsületes, önbizalmat adó játék. Szívvel-lélekkel kell odatenni magunkat egy nagyon erős csapat ellen – mondta el lapunknak a Kohász vezetőedzője.

Valóban erős csapat az Érd. Évek óta benyújtja igényét a Győr és a Ferencváros után a harmadik helyre. Eszembe jut: ebben a csatában nem is olyan rég a Kohász volt a legnagyobb ellenfele Szabó Edina csapatának. Nagyszerű kézilabdázók várják a dunaújvárosi együttest. A lényeg, hogy kényszerítsük az otthon játszó érdi gárdát komoly erőfeszítésre, keserves, nagy küzdelemre, ahogy azt minden esztendőben meg is tette eddig a Kohász. Azaz, hajrá, lányok!

Megóvtuk az Óvár elleni mérkőzést

Ennek oka egyértelműen az, hogy a mérkőzés 59. perc 39. másodpercében, 22-22-es állásnál a hazaiak vezetőedzője, a zöld időkérő lapot egyértelműen letette a zsűriasztalra, ezzel kikérte csapata harmadik jogos idejét. A hivatalos időmérő nem szakította meg a játékot, a hazaiak akciója tovább folytatódott, amelynek következtében hétméterest ítéltek a játékvezetők a Mosonmagyaróvár javára, illetve kétperces büntetéssel sújtották együttesünket. Álláspontunk szerint a versenybírói mulasztás döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, ezért folyamodtunk ahhoz, hogy megóvjuk a találkozót – mondta Imre Vilmos sportigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában