Sport

2009.12.29. 03:26

A Bikáknak kell a serleg!

Dunaújváros - Ismét rangos jégkorong-kupát rendeznek a városban. Ma és holnap a jégcsarnok ad otthont a Hamburger Hungaria Magyar Jégkorong Kupának. A mezőnyt a DAB, az FTC, az UTE és a Miskolc alkotja.

Agárdy Csaba

A program az Újpest-Ferencváros mérkőzéssel kezdődik ma 14.30 órakor. Ez a derbi mindig rendkívüli hangulatú, de most talán a szokásosnál is nagyobb feszültség várható. Először is a meccs tétje a kupadöntő, másodszor pedig az összecsapást sokan a vasárnapi Winter Classic visszavágójának tekintik. Azon a mérkőzésen hosszabbításban 2-1-re nyert a Fradi. A találkozó helyszínén, a Kisstadion környékén azután végképp feszült volt a hangulat, emiatt több száz szurkolót - elsősorban ferencvárosit - be sem engedtek a stadionba a rendőrök. Talán nem véletlen, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta lapunkat, hogy december 29-én és 30-án, vagyis ma és holnap Dunaújváros területén fokozott rendőri ellenőrzés lesz a kupadöntő miatt.

Az UTE-FTC meccset követően rendezik meg a DAB.Docler-Miskolci Jegesmedvék elődöntőt, 18.30 órai kezdettel. A szervezők azt kérik a szurkolóktól, hogy időben érkezzenek meg a jégcsarnokba, mert ezúttal egyenként mindenkit átvizsgálnak azért, hogy van-e nála olyan tárgy (például petárda), amit nem szabad a csarnok területére bevinni.

A kupa döntőjét tegnap Budapesten sajtótájékoztató vezette fel. Itt a DAB.Docler elnöke, id. Azari Zsolt többek között arról is beszélt, hogy a Hamburger Hungaria Kft. segítsége nélkül esélyük sem lett volna arra, hogy pályázzanak az esemény megrendezésére. Így viszont hosszú évek után újra rangos hokitorna került a városba.

J. P. MacCallum, a DAB vezetőedzője aról beszélt, hogy a játékosok kiéheztek már a mérkőzésekre:

- December 6-án játszottunk utoljára meccset, hosszú volt a szünet. A fiúk nagyon várják a találkozókat, mindenkiben óriási a bizonyítási vágy.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy az általános vélemény az, hogy a DAB a legesélyesebb a kupa elhódítására. Az Acélbikák pedig meg is akarják szerezni a serleget...

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!