Sport

2009.04.11. 02:29

A befejezés: Pille Parádés

Dunaújváros - Utolsó napjához érkezett pénteken a XXX. Arany Üst korosztályos nemzetközi úszóverseny. A zárás igazán emlékezetes marad, hiszen tegnap rendezték meg a Pille Parádét, amelyen sztárok sora vett részt.

Gallai Péter

A különleges, pénzdíjas futam ötletével Kiss László szövetségi kapitány is maradéktalanul egyetértett. Amikor azt kérdeztük, mire számít a Parádén, a kapitány így válaszolt: - A Budapest Bajnokság után felkészülési szakaszban van mindenki. Ennek ellenére a versenyzők komolyan veszik majd a különleges futamot - nemcsak a pénzdíj miatt -, amelynek során nem csak az állóképesség lesz a döntő. A taktika is nagyon fontos lesz, hiszen itt egymás után többször is kell úszni. Nem kell nyerni a futamokat, elég csak bentmaradni az elején - vélekedett a mesteredző.

Természetesen a hazaiak minden figyelme a dunaferres Bordás Beatrix - Takács Krisztián duóra irányult. Takács a bemelegítéskor azt mondta, hogy mivel ő sprinter, a hosszabb távon szereplők előnyben lehetnek. Példaként Cseh Lászlót említette. Bordás Bea a futam előtt még meg is fenyegette partnerét, mintegy ösztönzőként: - Ha utolsónak érsz be az első körben, akkor be sem ugrok a medencébe.

Mire következett az EN-Invest Kupáért a Pille Parádé, nemcsak televíziós stábok sokaságával, de nézőkkel is teljesen megtelt az uszoda. A bevonuláskor sorra zúgott fel vastaps, ahogy Magyarország legjobb úszói érkeztek - a legnagyobb ováció Cseh László és Dara Eszter kettősének, valamint a Dunaferr párosának szólt.

Ezután elkezdődött a verseny, az első kieső - a táv 100 méter pillangó volt, az utolsóként beérő csapat mindig kiesett, a következő futam két perc szünet után indult - a Bordás Péter - Balogh Vanessza páros volt. Utánuk következett Kis Gergő - Kiss Kata, Kozsa Bence - Tompa Orsolya, Dajka Ádám - Kapás Boglárka és Gyurta Dániel - Dobár Éva kettőse. Utóbbiak épp Takácsékkal voltak nagy csatában a bentmaradásért, ám szerencsére a dunaújvárosiak jól hajráztak.

Az utolsó három duónak így csak a dobogós helyek sorsát kellett eldöntenie. A harmadik hely a Dunaferr úszóinak jutott, második a Hős Péter - Verrasztó Evelyn, a végső győztes pedig a Cseh László - Dobár Éva páros lett. Cseh László a futam után azt mondta: - Készültünk rá, hogy nehéz lesz, ezért is örülök a győzelemnek. Dara Eszter hozzáfűzte: a vége már nagyon nehéz volt.

Képgaléria a versenyről itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!