Labdarúgó NB I

2021.12.04. 18:11

Döntetlen született a Ferencváros és a Puskás Akadémia rangadóján

A címvédő és listavezető Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a vendég Puskás Akadémiával a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának szombati rangadóján.

A harmadik helyen álló felcsúti csapatnak ez volt egymás után a második pontosztozkodása a bajnokságban, ugyanakkor immár három mérkőzés óta nyeretlen.

A Ferencváros ezt megelőzően sorozatban négy NB I-es találkozót nyert meg, és bár veretlensége a ligában így is hat meccs óta tart, 566 perc után kapott gólt ismét a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-1 (1-0)

Groupama Aréna, 6011 néző, v: Andó-Szabó

   gólszerzők: Laidouni (30.), illetve Baluta (49.)

   sárga lap: Marin (11.), Botka (39.), illetve Szolnoki (10., 65.), Plsek (23.), Nagy Zs. (33.), Van Nieff (46.), Nunes (94.)

   kiállítva: Szolnoki (65.)

Ferencváros:

Dibusz - Botka (Wingo, a szünetben), Blazic, Kovacevic, Civic (Cabraja, 14.) - Laidouni, Besic (Boli, 77.) - Zachariassen (Uzuni, 63.), Marin, Nguen (Zubkov, 63.) - R. Mmaee

Puskás Akadémia:

Markek - Szolnoki, Nunes, Spandler, Nagy Zs. - Plsek (Favorov, a szünetben), Baluta (Bakti, 88.), Van Nieff - Slagveer (Géresi, 74.), Kozák (Gera D., 74.), Komáromi (Stronati, 93.)

Az első félidő túlnyomó részében nagy volt a küzdelem, de kevés a szép, szórakoztató játék. A Ferencváros egy számára szerencsésen alakuló kapu előtti szituációban szerezte meg a vezetést a 30. percben, a felcsúti vendégegyüttes pedig a félidőig nem tudott erre válaszolni.

Fordulás után gyorsan megváltozott a meccs képe, a szünetben csereként beálló védő, Henry Wingo hibáját ugyanis kíméletlenül kihasználta a Puskás Akadémia. A hazaiak ezután jobban figyeltek a labdatartásra, és nagyobb erőt fektettek a támadásokba, 25 perccel a lefújás előtt pedig emberelőnybe is kerültek Szolnoki Roland kiállítása miatt. A vendégek innentől minden erejükkel arra koncentráltak, hogy megtartsák a döntetlent, és végül az FTC sorozatos próbálkozásai ellenére sikerrel is jártak.

Borítókép: A ferencvárosi Dibusz Dénes és Miha Blazic, valamint Artem Favorov és Libor Kozák (b-j, a Puskás Akadémia játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. december 4-én. Ferencváros-Puskás Akadémia 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!