Alpesi sí

2018.01.14. 13:48

Miklós Editet megműtötték, a kórházból üzent – videó

A magyar alpesi sízőre hosszú kényszerpihenő vár, felépülése várhatóan több hónapot vesz igénybe. Biztosan kihagyja a pjongcsangi téli olimpiát.

Miklós Edit szombaton szenvedett súlyos térdsérülést az ausztriai Bad Kleinkirchheimben rendezett szuper-G világkupafutamon.

„Editet megműtötték szombat éjjel, az ő és kezelőorvosa elmondása szerint nagyon jól sikerült az operáció. Ami ezen kívül fontos, hogy Editnek jó kedve van, és mi is pozitívak vagyunk a felépülését illetően. Ami biztos, hogy sajnos kihagyja a februári olimpiát”

- mondta Stark Márton, az alpesi szakág szövetségi kapitánya. Hozzátette, kezelőorvosa, Christian Schenk úgy nyilatkozott, hogy orvosi szempontból Edit folytathatja karrierjét. Kiemelte:

„Nagyon reménykedünk, hogy Edit, akárcsak tavaly, most sem adja fel, de ez az ő döntése, sok nehézségen ment keresztül karrierje folyamán, de bízunk benne, hogy lesz kedve és ereje folytatni a sízést A síszövetség vezetése mindenben támogatja őt”.

A sportoló a Facebook-on üzent a rajongóknak:

„Az éjszaka során megműtöttek. Az elülső keresztszalagom elszakadt, ezt pótolták a combom hátsó feléből. A belső szalag is szakadt, de azt össze tudták varrni. A külső és a belső meniszkusz is kifordult, azokat visszarakták a helyére”

Miklós Edit bizakodó, ez a sérülése nem annyira súlyos, mint a korábbi. Mint mondja:

„Az első tíz napban tizenöt kilogrammal terhelhetem a lábamat, majd harminccal, aztán három hét után ráállhatok. A mostani sokkal »kisebb« sérülés, mint a múltkori, így könnyebb lesz a felépülés”

Miklós Edit azt is elmondta: fontos, hogy nem a korábbi sérülésére sérült rá újra. Úgy fogalmazott:

„Én mindig csak előre haladok, fokozatosan tűzzük ki a célokat. Egyelőre az a fontos, hogy lábra álljak, a következő időszakban a gyógytorna lesz főszerepben. A jövő évi világbajnoksággal kapcsolatban egyelőre még nem nyilatkozom”.

Stark Márton kijelentete, amint döntés születik arról, hogy Miklós Edit kiesésével az alpesi szakág mely versenyzőket indítja a téli olimpián, tájékoztatják a közvéleményt.

Miklós Edit szinte napra pontosan egy éve sérült meg az ausztriai Altenmarkt-Zauchensee-ben, a világkupa edzésén, ezután mindkét térdét meg kellett műteni.

Küzdelmes rehabilitációs időszak következett a számára, majd augusztusban kezdte el a havas edzéseket, és december elején tért vissza Lake Louise-ban a világkupa-sorozatba.

A videót, amelyben Miklós Edit a kórházból üzen itt nézheti meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!