Asztalitenisz-Eb

2017.09.18. 09:29

Bátorfi Zoltán elégedett, némi hiányérzettel

A Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Nagyváradi Mercédesz, Ambrus Krisztina összeállítású együttes négy győzelmet aratott, kétszer pedig kikapott a vasárnap véget ért tornán, így a kiemelési számának megfelelő pozícióban zárt.

Luxembourg, 2017. szeptember 16. Madarász Dóra a portugál Jieni Shao ellen játszik a luxembourgi asztalitenisz csapat Európa-bajnokság nõi elõdöntõjében 2017. szeptember 16-án. (MTI/EPA/Julien Warnand)

A Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Nagyváradi Mercédesz, Ambrus Krisztina összeállítású együttes négy győzelmet aratott, kétszer pedig kikapott a vasárnap véget ért tornán, így a kiemelési számának megfelelő pozícióban zárt.

„A kiemelést még a selejtezőben nyújtott teljesítménye után kapta a csapat, a világranglistás helyezések alapján azonban szerintem a nyolcadik-kilencedik helyen voltunk”

- mondta hétfőn reggel az M1 aktuális csatornán a szakember. Hozzátette: az elsődleges cél a nyolc közé jutás volt, ott pedig a minél jobb helyezés elérése.

„Ez sikerült, jól küzdöttek a lányok, de pici hiányérzetem azért van, leginkább az oroszok elleni negyeddöntő miatt”

- fogalmazott Bátorfi Zoltán arra utalva, hogy a négy közé jutásért – amely már érmet jelentett volna – szoros csatában 3-1-re alulmaradt a csapat.

Szerinte ez részben annak is volt a következménye, hogy a játékosokból sokat kivett az egy nappal korábbi utolsó csoportmeccs, amely ki-ki mérkőzés volt a svédek ellen.

„Aztán az első találkozót az oroszok nagy küzdelem után megnyerték, Polina Mihajlova legyőzte szekszárdi klubtársát, Madarász Dórit, s ez a siker önbizalmat adott nekik a folytatásra”

- mondta a kapitány, aki az év elején vette át a stafétabotot elődjétől, Téglás Pétertől a női válogatott élén, s mint fogalmazott: izgalmas volt kapitányként ott lenni az Eb-n.

„Ezzel együtt úgy érzem, jól megértjük egymást a lányokkal, felvették a ritmusomat. Jól éreztem magam, élveztem, bár kimerítő volt”

- nyilatkozott.

A magyar férfi válogatott – Lakatos Tamás, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Majoros Bence – a másodosztályban szerepelt, ahol negyedik lett, ez összesítésben a huszadik helyet jelentette az Eb-n.

Borítókép: Madarász Dóra a portugál Jieni Shao ellen játszik a luxembourgi asztalitenisz csapat Európa-bajnokság női elődöntőjében 2017. szeptember 16-án. (MTI/EPA/Julien Warnand)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!