Sport

2017.08.18. 19:25

Egy gólon múlott a döntő! A harmadik helyért játszanak a kézis lányok

A hőség ellenére nagyon izgalmas, küzdelmes mérkőzések jellemezték a Dunaújvárosi Sportcsarnokban az idei Kohász Kupát.

Jankó Árpád

A női kézilabda Kohász Kupa pénteki napját reggel a Debrecen és a dán Viborg csapatának mérkőzése indította.

Pénteken elkezdődött a Kohász Kupa kézilabdatorna, a DKKA két meccset játszott. Dombi Luca az esti, Zvenyigorod elleni mérkőzésen megismerkedett a kemény orosz védekezéssel

Debrecen - Viborg

20-20 (11-13)

Debrecen: Lajtos - Varsányi 1, Hajduch, Grigel 7, Sifpálsdottir 2, Borges 2(1), Hársfalvi 2. Csere: Horváth-Pásztor (kapus), Yezhykala, Dunko 2, Tóvízi 1, Kelemen 1, Sirián 2, Janarescu, Román. Edző: T. Tiselj.

Viborg: Daglund - Stromberg 2, Bodholt 2, Haugsted 6 (2), Gron 1, Nolevska 1, Storgaard, Sios Bodholt, Norgaard 6 (1) Nordstrom, Pedersen, M. Pedersen, Uno 1, Olphen, Jorgensen 1, Filtonsborg. Edző: Allan Heine.

Elaludt a mérkőzés elején a Debrecen. Már 5-1-re is vezetett a dán csapat. Lassan ébredeztek a magyarok, és közeledtek a Viborghoz. Küzdelmessé vált a játék, s mindkét csapat rohant. Ebbe a rohanásban persze sok hiba is becsúszott. Az első félidőt a dánok nyerték meg 13-11-re. A fordulást követően sem változott a helyzet. A Viborg egy-egy góllal vezetett, de látni lehetett, hogy egyre fáradtabbak a játékosai. A két csapat kapusai között is volt különbség a Debrecen javára. Végül nem sikerül az egygólos vezetését megtartaniuk a dánoknak, mert a Debrecen kiegyenlített. 20-20.

Kazai Anita a Budaörs ellen három gólt dobott, de csak 23-23-as döntetlent ért el a vendégek ellen a Dunaújvárosi Kohász

Következett a D. Kohász, amelynek az ellenfele a Budaörs csapata volt.

D. Kohász - Budaörs

23-23 (14-13 )

D. Kohász: Tomasevics - Klujber 4, Szekerczés 2, Dombi, Szalai 1, Micijevic 7, Kazai. Csere: Monori 2, Takács D., Grosch 2, Bouti 2, Kovács, Kazai 3, Cifra, Molnár, Nick. Edző: György László.

Budaörs: Sipeki - Ertl 5, Hornyák Á. 2, Szabadfi 1, Pálos-Bognár, Zácsik 5, Farkas 2. Csere: Wéninger (kapus), Zsigmond, Gerháth 1, Juhos 3, Berta 2, Pásztor 1. Edző: Mihály Attila.

Várható volt, hogy a mostani budaörsi gárda jóval ütősebb lesz, mint amilyen a tavalyi volt. Igencsak megerősödtek, mást nem említve: a sokszoros válogatott Szöllősi Zácsik Szandra, is náluk játszik. Bár vezetett néhány góllal a Kohász, de döcögött a szekér. György László már a 7. percben időt kért. Sok volt a hiba, a rossz passz és kevés volt a kapura lövés.

Szalai Babett a megszokottnál kevesebb gólt szerzett, egyszer talált az orosz kapuba Fotók: ZsE

Hiába próbálkoztak a hazaiak a beálló megjátszásával, a bejátszások közül egy sem sikerült. Ez azt jelentette, hogy a mérkőzés során egyetlen beálló gólnak sem tapsolhattunk. A Budaörs pedig gyorsan támadta a Kohász kapuját. A középkezdést is nagyon gyorsan hajtották végre. Kellemetlen ellenfélnek bizonyult a vendégcsapat, de csak azért, mert a dunaújvárosiak védekező játéka nem volt sikeres. Azért az első félidőt megnyerték egy góllal a hazaiak. A második félidőben hiába dobáltuk a gólokat, azokra mindig volt válasza az ellenfélnek. Ráadásul a Budaörs lelkesen küzdött, érezte, hogy képes megakadályozni a Kohászt a győzelemben. Végül ez sikerült is. 23-23 lett a vége, bár egy dunaújvárosi gólt az utolsó másodpercben nem adott meg az egyik bíró, ki tudja, miért nem.

György László a játék képe alapján igazságosnak tartotta a döntetlent.

- Sajnos nem játszottunk jól. Rengeteg hibát vétettünk. Nem is küzdöttünk úgy, ahogy azt elvártam volna.

Este nagyon fontos mérkőzést játszott a Kohász az orosz Zvezda Zvenigorod csapattal, hiszen ennek az eredményétől függött, hogy játszik-e döntőt a dunaújvárosi csapat szombaton.

D. Kohász - Zvezda Zvenigorod

22-18 (16-7)

D. Kohász: Csapó - Klujber 2, Szekerczés 7 (2), Cifra, Micievic 6, Szalai 1, Kazai 3. Csere: Tomasevics (kapus), Monori 2, Dombi 1, Grosch, Bouti, Molnár, Nick. Edző: György László.

Remekül kezdte a mérkőzést a Kohász, a védekezése is kitűnően sikerült. Így nagy előnyt is szerzett (8-2). A 13. percben vastaps köszöntötte a dunaújvárosi csapatot. A jó játék kitartott a szünetig (16-7). A második félidőben gyökeresen megváltozott a helyzet. Az orosz csapat összeszedte magát, a dunaújvárosi együttes pedig alaposan visszaesett. Gyengén védekezett, támadásait tanácstalanság jellemezte. A gólok is hiányoztak. Húsz-tizenötnél kezdtünk idegeskedni, mert ha csak négy góllal veri meg a Kohász az orosz csapatot, akkor a Budaörs kerül be a döntőbe jobb gólkülönbségével (öttel). Sajnos a rövidzárlat a mérkőzés végéig tartott a Kohásznál, és amitől tartottunk, bekövetkezett. Ma 12 órakor a Váccal játszik a Kohász a harmadik helyért, a döntőt pedig a Budaörs vívja a Viborggal 14 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!